Ågarp Villa snäckros 243

Alla bilder
Budgivning pågår
FilmBildspel

Friliggande villa - Ågarp

En lantlig idyll endast 8 min från stan!

Villa Snäckros - En gedigen tegelvilla med en charmig och genuin atmosfär, som har ägts av en och samma familj sedan 1966. Nu erbjuds möjligheten för nästa ägare att skapa sitt lantliga drömhem med egen prägel på en fastighet med en lång och kär historia.

Ågarp Villa snäckros 243

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
124  kvm
Biarea:
162 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
2 628 kvm
Byggår:
1966
Driftkostnad:
40 086 kr/år
Pris:
3 750 000 kr, utgångspris
 
Budgivning pågår

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Katarina Renghammar

Assisterande

Charlotte Renghammar

Beskrivning

Välkommen till Villa Snäckros, en unik fastighet belägen på landet i Ågarp, strax utanför Halmstad. Här finner du en gedigen tegelvilla med en charmig och genuin atmosfär, som har ägts av en och samma familj sedan 1966. Nu erbjuds möjligheten för nästa ägare att skapa sitt drömhem med egen prägel på en fastighet med en lång och kär historia.

Fastigheten har en synnerligen stor tomt med fri utsikt över öppet åkerlandskap och fina ridvägar alldeles i sin närhet. Här finns gott om plats för den odlings intresserade, både på friland och i växthuset. Barnen har så klart också massor av gräsyta för både lek och spring. Njut varje dag av det lantliga lugnet, samtidigt som all service, skola, m.m. finns endast 10 min bilfärd bort. Här finns dessutom gott och om både bo- och biytor i det friliggande dubbelgaraget som ger gott om utrymme för bilarna och annat förvaringsutrymme.

Interiören är i behov av renovering, men har stor potential. Här finns möjlighet att skapa ett modernt kök och en öppen planlösning som ger en luftig atmosfär. Ytorna är rymliga, med gott om plats för både familj och vänner.

Sammanfattningsvis, denna fastighet är en riktig pärla för den som söker en charmig och genuin villa på landet. Den energieffektiva bergvärmeanläggningen och murad öppen spis skapar en B-klassad energianvändning och ger en bra grundplåt låga driftskostnader framgent. En ovanligt stor tomt, fina ridvägar och närhet till naturen är detta verkligen ett paradis för den som vill njuta av det lantliga livet. Missa inte chansen och boka visning redan idag!

Villan har två entréer, en praktisk groventré via villans norra gavel med direkt access till bil-uppfarten samt den fina huvudentrén via villans ena långsida. Vi väljer huvudentrén och möts nu direkt av en stor och möblerbar hall med plats för såväl ytterkläder som skor. Vi noterar redan här ljuset som strömmar in via vardagsrummets dubbeldörrar och där ett flertal fönster vänder sig mot sig mot husets härliga trädgårdssida med fri utsikt över det öppna åkerlandskapet. Vardagsrummet känns som en naturlig samlingspunkt för både vardag och fest där den öppna spisen med insats skänker extra värme och trivsel till rummet. Härifrån har man även utgång till den överbyggda altanen som är av generöst format längst husets hela långsida och med samma vackra vy över trädgård och omgivningar.
Vi återvänder in i huset igen och går vidare till villans mer privata del med hela 4 sovrum av varierande storlek och utförande samt det rymliga badrummet med badkar, vitt porslin och mosaik i blåa nyanser. Allt i välbevarat original utförande. I motsatt sida finner vi nu villans hemtrevliga kök som troget har tjänat hushållet med otaliga måltider, bullbak och festligare tillställningar genom åren. Även här är utförandet i original men välvårdat.

Villans källarplan rymmer oväntat stora utrymmen i form av både umgängesdelar och förvaring. Den stora gillestugan kan enkelt inhysa ev. hobbyintressen, gym, biorum eller kanske tonåringar? Valen och möjligheterna här nere är oändliga och kan nu anpassas till den nya ägarens behov och önskemål. Vidare finner vi matkällare, klädkammare, tvättstuga med tvättmaskin och dusch. WC. Pannrum. Verkstad/snickarbod med utgång via källartrappa. Förråd med vedförvaring.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD VAPNÖ-ÅGARP 10:2.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 124 m², biarea 162 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 2 628 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Stor anlagd trädgårdstomt med fri utsikt över öppet åkerlandskap. Mycket plats för den odlingsintresserade husägaren och generösa gräsytor för lek och spring för barnen! Husqvarna Automower ingår i köpet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan med källare. Byggnadsår: 1966.
Uteplats:
Överbyggd altan med stenplattor på marken.
Byggnadssätt:
 • Sand.
 • Betonghålsten.
 • Källare.
 • Trä.
 • Gjutna valv.
 • Tegelstensfasad.
 • Betongpannor.
 • Plåt.
 • 2-glasfönster.
 • Bergvärmepump.
 • Självdrag.
 • Grävd brunn.
 • Enskilt avlopp (krav på åtgärd från kommunen).


 • Radon: Se utfört radonprotokoll.
Uppvärmning och el:
Bergvärmepump. Anläggning: installerad 2005. El, stammar: Ledningar ej bytta. Huvudsäkring: 20 A.
Energideklaration:
Energiklass B. Specifik energiprestanda 30 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 59 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2022-10-16. Utföres av Lennart Lindgren.
Renoveringsår:
1987 tillbyggnad av altan.
Renoveringar:
2005 installation av braskamininsats Keddy
2005 installation av ny bergvärmeanläggning
2012 flaggstång
2013 garagetaket omlagt med ny tjärpapp och ny fotplåt
2014 nytt skärmtak över groventré
2015 nytt expantionskärl
2015 nya motorstyrda garageportar
2019 ny automower från Husqvarna.
TV- och internetanslutning:
Fiberanslutning via Halmsatad Stadsnät kostar 20.000kr i anslutningsavgift och där efter 165kr per mån i drift och underhåll.
Bilplats:
Friliggande dubbelgarage om 38 m2 med plats för 2 bilar. Öppen bilplats med ytterligare parkeringsmöjligheter för 2-3 bilar.
Övriga byggnader:
Växthus och redskapsbod.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Tiarp Ga:1. Rättigheter last: Officialnyttjanderätt: Tele.

Ekonomi

Pris:
3 750 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 2 610 000 kr varav byggnadsvärde 1 837 000 kr. Fördelat på: småhusmark 773 000 kr och småhusbyggnad 1 837 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
8 874 kr/år
Pantbrev:
Totalt 387 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 40 086 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 31 875 kr, försäkring 4 180 kr, vatten/avlopp 982 kr, renhållning 2 699 kr och vägavg 350 kr. Årlig elförbrukning: 13 420 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 1.
Försäkring: Folksam.
Fastighetsskatt/-avgift 8 874 kr/år tillkommer.

Området

I Ågarp och Tiarp bor man med en rofylld känsla av landet, men har fortfarande nära till stort serviceutbud i Flygstadens handelsområde samt till skolomsorg i Gullbrandstorp och Söndrum. På endast ca 7 minuters bilfärd når man centrum eller påfarten till E6 för snabb access norr- eller söder ut . Det finns även närliggande utflyktsmål och smultronställen som är väl värda ett besök, som tex Heagård och Möllegård om man vill besöka härliga miljöer och i kombination med att handla lokalt och närodlat.
Har man hästintresse så är detta dessutom det optimala läget med med både ridhus och bra bilfria ridvägar samt har möjligheten till långa avkopplande skogspromenader. Möjlighet till stallplatser finns i tex. närliggande Tiarps gård, Ågarp Skogslund och Ågarps gård som har egna ridanläggningar i olika omfattning. "Näst-gårds" ligger även en av Sveriges vackraste hästgårdar, Bäckatorp Gård, som erbjuder uppstallning och utbildning av företrädesvis tävlingshästar inom hoppsporten samt dressyr. Även Mickedalas stall i centrum med ridhus ligger på behörigt avstånd.

Den lokala byalagsföreningen är synnerligen aktiv och anordnar ett flertal aktiviteter för de boende och värnar stort om bygdens historia, trivsel och praktiska detaljer. Läs mer om Vapnödalens Byalagsförening!.

Övrigt

Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Dödsboet kommer i samband med kontraktsskrivning friskriva sig från allt ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Ågarp Villa snäckros 243,
30591 Halmstad

Klicka för större karta