Bergsvägen 5

Alla bilder
FilmBildspel

Friliggande villa - Påarp

Magnifik havsutsikt!

Missa inte denna unika chans att förvärva en attraktiv adress med magnifik havsutsikt i idylliska Påarp! Gedigen villa med generösa bo och biytor om totalt 250 m2 i 3 etage. Kostnadseffektivt värmesystem med B klass. Välanlagd trädgård och stor hörntomt i soligt syd/väst-läge.

Bergsvägen 5

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
138  kvm
Biarea:
114 kvm
Tomtarea:
1 322 kvm
Byggår:
1979
Driftkostnad:
40 211 kr/år
Pris:
7 950 000 kr, utgångspris

Visning

Söndag26/3

Tidsbokad visning, välkommen att boka din visningstid

Ansvarig mäklare

Charlotte Renghammar

Assisterande

Katarina Renghammar

Beskrivning

Det är sällan som någon av de attraktiva adresserna i Påarp byter ägare på den öppna marknaden, än mer sällan kan man då erbjuda både havsutsikt och ett gediget villaboende i perfekt kombination! Magnifik havsutsikt från flertalet rum i villan, vyn över Kattegatt, Båstad och Halmstad tröttnar man aldrig på oavsett årstid. Den spännande planlösningen fördelas över hela 3 etage med en totalyta om 250 m2, vilket skapar gott om plats för såväl umgänge som familjeliv. Lägg där till en gedigen byggnadskonstruktion med begränsat yttre underhåll samt extremt energieffektivt värmesystem (B-klass), så har du både ett tryggt och ekonomiskt fördelaktigt boende i många år framöver! Stor hörntomt med högt och ljust läge samt välanlagd trädgård i soligt syd/väst-läge. Uteplatserna är många till antalet och av varierande karaktär, men alla är lika njutbara beroende på säsong och väder.

Påarp-Laxvik är ett synnerligen charmigt område ca 10 km söder om Halmstad centrum. Det är många som upptäckt denna strandnära idyll och området ökar ständigt i attraktionskraft, både för fritids- och året-runt-boende. Påarpsstranden består av en 300 meter lång fin strand med sanddyner. I Laxvik hittar du små vikar med gräsytor och klippor runt om. Här bjuds man automatiskt på förhöjd livskvalitet och rofyllda omgivningar att njuta av året runt.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD PÅARP 5:90.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 138 m², biarea 114 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet.
Tomt:
Tomtarea 1 322 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadsår: 1979.
Byggnadssätt:
  • Bergvärme, golvvärme + radiatorer.
  • Mekanisk till- och frånluft.
  • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Bergvärme, golvvärme + radiatorer. Anläggning: installerad Bergvärmepump 2011.
Energideklaration:
Energiklass B. Specifik energiprestanda 32 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 55 kWh/m² år.
Renoveringar:
1990 Utbyggnad kök/matplats
1988 Platonmatta och isolering på källarväggar
2003 Ombyggnad ryggåstak i vardagsrum
2003 Nytt kök + golvvärme i entréplan (hall, kök, vardagsrum ej vid klinkerplattor i entrén)
2014 Garageport
2013 Fönster och balkongdörrar vid sovrum mot havssidan
2017 Utvändig målning
2018 Injustering av mekanisk till- och frånluftsventilation
2020 Fönster i badrum, källare mot Bergsvägen samt sovrum mot Bergsvägen
2020 Nya innerdörrar (ej vid tvättstuga)
2020 Badrum
2020 Toalett
2020 Ommålning invändigt
2020 Nya ytterdörrar vid groventré.
Bilplats:
Garage, carport samt öppen bilplats.
Övriga byggnader:
Växthus.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Påarp Ga:3 - VÄGAR. Planer och bestämmelser: Laxvik Och Påarp, Detaljplan (Beslutsdatum: 19980423).

Ekonomi

Pris:
7 950 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 3 173 000 kr varav byggnadsvärde 2 181 000 kr. Fördelat på: småhusmark 992 000 kr och småhusbyggnad 2 181 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
8 874 kr/år
Pantbrev:
Totalt 3 900 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 40 211 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 4 400 kr, elkostnad 30 000 kr, vatten/avlopp 2 356 kr, sotning 405 kr, renhållning 2 700 kr och vägavg 350 kr.
Antal personer i hushållet: 4.
Försäkring: Trygg Hansa.
Fastighetsskatt/-avgift 8 874 kr/år tillkommer.

Övrigt

Förbesiktning & dolda fel försäkring
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.

För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Bergsvägen 5,
30595 Halmstad

Klicka för större karta