Bergtallsvägen 22

Alla bilder
FilmBildspel

Villa - Stenhuggeriet

Möjligheternas fastighet på havsnära och attraktivt läge!!!

Ett havsnära drömboende! En unik fastighet med absolut unikt läge och unik byggrätt - möjligheternas projekt är till salu!! Här finns möjlighet att bygga ett gigantiskt drömboende för 1 familj (ca 550 kvm!) eller ett bekvämt och lättskött boende för upp till 4 familjer (1-4 bostäder tillåts).

Bergtallsvägen 22

Typ:
Villa
Boarea:
255  kvm
Antal rum:
10 rum
Tomtarea:
1 596 kvm
Byggår:
1934
Driftkostnad:
48 973 kr/år
Pris:
8 975 000 kr, högstbjudande

Visning

Söndag9/10

Tidsbokad visning, hör av dig för din visningstid.

Ansvarig mäklare

Charlotte Renghammar

Assisterande

Katarina Renghammar

Beskrivning

Ett havsnära drömboende! En unik fastighet med absolut unikt läge och unik byggrätt - möjligheternas projekt är till salu!! Här finns möjlighet att bygga ett gigantiskt drömboende för 1 familj (ca 550 kvm!) eller ett bekvämt och lättskött boende för upp till 4 familjer (1-4 bostäder tillåts). Villan som finns på fastigheten idag är i gott skick och fungera mycket väl som ett härligt familjeboende eller fritidsboende.

Fastigheten har anor så långt tillbaka som 1930-talet (byggår 1934). Under många år var detta platsen för sommarkoloni för föreningsverksamhet. Sedan 1995 är fastigheten i privat ägo och inrymmer idag 3 bostäder, en huvudbyggnad (6 rok , ca 160 kvm i 1,5 plan) + separata lägenheter (2 rok 42 kvm resp ca 52 kvm). Totalt ca 254 kvm boarea. Byggrätten för fasigheten är helt unik och gäller inte för intilliggande fastigheter. Det medges boende för 1, 2, 3 eller 4 lägenheter. Total byggbar yta (prickmark borträknad) är ca 550 kvm av de totala 1.596 kvm som hela tomten omfattar. Se gärna de olika skisserna (under "dokument" som visar var man förslagsvis kan bygga 1 hus eller upp till fyra lägenheter

Dagens villa är i gott skick och ett boende med gott om plats för hela familjen. Utöver dessa boytor finns två separata lägenheter att användas på det sätt som man själv önskar, t.ex. för eget boende eller uthyrning.

Läget är oerhört attraktivt , med hav, strand och skogsmiljö alldeles inpå husknuten. Strax intill passerar den populära vandringsleden Prins Bertils stig förbi. Den lummiga trädgårdstomten är en oas och magisk plats att njuta av året runt! Här njuter man av solens strålar från tidig morgon til sen kväll.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD EKETÅNGA 5:197.
Storlek:
Boarea 255 m². Boareauppgift enligt Mätning. 10 rum varav 6 sovrum. Boarea vid mätning i samband med besiktning och Energideklaration: BV 205 m2 + OV ca 50 m2 (golvyta ca 75 m2) Boarea enligt taxering/Lantmäteriet: 245 m2.
Tomt:
Tomtarea 1 596 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan + 1,5-plan. Byggnadsår: 1934.
Uteplats:
Flertalet uteplatser finns på både fram- och baksida samt balkong mot havet.
Byggnadssätt:
 • Krypgrund.
 • Trä.
 • Trä.
 • Träfasad.
 • Plåt + papp.
 • Plåt.
 • 3-glas + 2-glas isolerglas.
 • El. Luft-luft-pump (4 st).
 • Självdrag.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
El. Luft-luft-pump (4 st).
Energideklaration:
Energiklass D. Specifik energiprestanda 48 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 91 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2022-06-12. Utföres av Lennart Lindgren.
Renoveringsår:
1998.
Renoveringar:
Nuvarande ägare har utfört stora om- och tillbyggnader sedan 1995 då fastigheten tidigare användes som sommarkoloni.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Halmstad stadsnät. Tre anslutningar finns, en för huvudbyggnaden samt en för varje lägenhet.
Bilplats:
Öppen bilplats för flera.
Övriga byggnader:
Diverse förrådsbyggnader finns i tomtgräns mot granne (Bergtallsvägen 24).
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Eketånga Ga:17 - VÄGAR, GRÖNOMRÅDEN. Planer och bestämmelser: Stenhuggeriet, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19850411).

Ekonomi

Pris:
8 975 000 kr, högstbjudande.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 5 097 000 kr varav byggnadsvärde 2 750 000 kr. Fördelat på: småhusmark 2 347 000 kr och småhusbyggnad 2 750 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
8 524 kr/år
Pantbrev:
Totalt 1 260 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 48 973 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 5 579 kr, elkostnad 36 902 kr, vatten/avlopp 3 383 kr, sotning 500 kr och renhållning 2 609 kr.
Antal personer i hushållet: 6.
Försäkring: Folksam.
Fastighetsskatt/-avgift 8 524 kr/år tillkommer.

Området

Charmigt, idylliskt och havsnära är beskrivningar som passar väl in på Stenhuggeriet. Variationen av nya och äldre hus, stora och små tomter, smala och breda gator ger charm och karaktär till området. Läget är sannerligen naturskönt, då det är lika nära till skogen som till havet. Längs havskanten löper Prins Bertils stig som är en välanlagd och mycket populär vandringsled som sträcker sig hela vägen från Halmstad centrum och förbi Tylösand. På kort promenadavstånd ligger både naturreservatsområden och pittoreska Grötviks småbåtshamn. I Grötvik finns bl.a. galleri och Café Bastaskär, populära Hamnkrogen och aktiva Halmstad Wakepark . Namnet Stenhuggeriet får sin naturliga förklaring när man ser stenbrotten som idag fungerar som både bad- och båtplatser. ca 3 km västerut ligger välkända Tylösand med sitt kompletta utbud av hotell, restauranger, golfbanor och nöjen. Lokaltrafiken trafikerar området frekvent. Det finns flera förskolor i området, grundskola finns bl.a. på Eketånga Montessori.

Övrigt

FÖRBESIKTNING & DOLDA-FEL-FÖRSÄKRING
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring.

För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare

PLANBESTÄMMELSER I KORTHET
För kompletta planbestämmelser se webb-beskrivningen under "Dokument". För ev. tolkning kontakta Halmstad kommun.
Planbestämmelserna är " B2 C I o”:
Fastigheten får användas för bostadsändamål samt även för samlings- och föreningslokaler och därmed samhörigt ändamål. Huvudbyggnaden får inrymma maximalt 4 st bostadslägenheter (dvs 1-4 lägenheter). Siffran som finns inom parallellogram (900) anger den maximala bruttoarean (BTA) – i det här fallet tillåts fortfarande 900 kvm (7 § 3 mom). Notera att byggrätten begränsas av prickmark och att huvudbyggnaden inte får hamna närmare gräns än 4,5 meter (Byggnadsstadgan 39 §). Parkering för de lägenheter som finns inom fastigheten måste kunna ske inom fastigheten
Observera att säljaren inte tar något ansvar för tolkning av planbestämmelser samt hur ev. ansökningar om nya bygglov behandlas.

NUVARANDE HYRESAVTAL
Det finns inga hyresavtal eller hyresgäster som följer med köpet. En ny ägare är fri att använda fastigheten till fullo på det sätt som han/hon önskar.

GÄLLANDE TOMTGRÄNSER
Notera att fastighetens formella tomtgräns mot Prins Bertils stig inte linjerar med den häck (och gräsmatta) som är planterad intill stigen. Historiskt har man alltid använt hela ytan fram till stigen och det har funnits ett staket i linje med stigen.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Ungefärliga tomtgränser (intressenter uppmanas att själva bilda sig en uppfattning om tomtgränserna)

Bergtallsvägen 22,
30240 Halmstad

Klicka för större karta
 • Ungefärliga tomtgränser (intressenter uppmanas att själva bilda sig en uppfattning om tomtgränserna)