Enplansvägen 18

Alla bilder
Budgivning pågår
FilmBildspel

Friliggande villa - Söndrum havssidan

1-plans boende i havsnära och attraktiv miljö

Att bo och trivas på en och samma adress i över 60 år är sannerligen en förmån, detta fick ägaren av den fina 1-plans hus uppleva. Huset är välvårdat genom åren men nu är det dags för nya tider och nya idéer för att uppdatera till ett boende som passar 2020-talet. Grundförutsättningarna är utmärkta.

Enplansvägen 18

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
118  kvm
Biarea:
12 kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
849 kvm
Byggår:
1958
Driftkostnad:
37 802 kr/år
Pris:
5 200 000 kr, utgångspris
 
Budgivning pågår

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Charlotte Renghammar

Assisterande

Katarina Renghammar

Beskrivning

På denna synnerligen attraktiva adress har en och samma ägare byggt, vårdat och trivts sedan byggåret 1958, vi kan verkligen förstå detta. Det är sannerligen en ynnest att få bo så nära hav, strand och natursköna omgivningar varje dag. Det gedigna hus har vårdats väl genom åren men nu är det dags för nya krafter att ta vid och uppdatera interiör och exteriör efter eget tycke och smak. Tomten och planbestämmelserna ger fina möjligheter till eventuella utbyggnadsplaner för den som tänker storskaligt. Det finns gott om plats för både barnens lek och att förverkliga eventuella trädgårdsdrömmar. Läget är soligt och baksidan har perfekta förutsättningar för att skapa en insynsskyddad och privat oas. Ett 1-plansboende nära havet i centrala Söndrum är och förblir en bostadsdröm för många, är det din dröm som du förverkligar?

Huset har två entréer båda är placerade på huset långsida, första dörren vi passerar fungerar som groventré men vi väljer nästa dörr som är huvudingången. Direkt på vänster hand ligger köket som kombineras med en mindre matplats. Köksinredningen är till största del i originalutförande. Köket har förbindelse med både hallen och vardagsrummet. Vardagsrummet är stort och upplevs som ljust med många fönster i två olika väderstreck så här hittar solens strålar alltid fram. Rummet är rymligt och lättmöblerat. Den soliga sidan mot havet nås med utgång från vardagsrummet. I husets nordöstra del ligger den privata delen med WC/dusch, tre sovrum samt klädförvaring. Sovrummet intill WC/dusch är det största av de tre, medan de två övriga sovrummen som vetter mot trädgårdssidan är lika i sina storlekar. Vi avslutar nu med att ta oss tillbaka till entrén där gästtoalett finns samt ingång till rummet som kombineras som både tvättstuga, pannrum och groventré på ett effektivt sätt.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD EKETÅNGA 3:51.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 118 m², biarea 12 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 4 rum varav 3 sovrum. Boarea 118 kvm efter mätning av besiktningsman. Boarea 103 kvm enligt taxering.
Tomt:
Tomtarea 849 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan. Byggnadsår: 1958.
Byggnadssätt:
 • Platta på mark.
 • Isolerad regelstomme (trä).
 • Trä.
 • Tegelstensfasad + träpanel.
 • Plåt.
 • Plåt.
 • 3-glasfönster isolerglas.
 • Vattenburet system med luft/vatten-värmepump.
 • Självdrag.
 • Kommunalt


 • Radon: Indiktationsmätning vid besiktning visade ej förhöjda radonvärden.
Uppvärmning och el:
Vattenburet system med luft/vatten-värmepump. Anläggning: installerad 2018. Ny elcentral och jordfelsbrytare 2022/2023.
Energideklaration:
Energiklass C. Specifik energiprestanda 38 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 74 kWh/m² år.
Renoveringar:
1988 Byte av tak (råspont och papp byttes)
1988 Tilläggsisolering av vind och ytterväggar
1988 Ytterdörrar och fönster byttes (ett fönster är från 1982, övriga från 1988)
2018 Ny luft-vattenpump
2022/2023 Ny elcentral och jordfelsbrytare.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Halmstad stadsnät.
Bilplats:
Garage + öppen bilplats.
Övriga byggnader:
Friliggande garage- och förrådsbyggnad.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Eketånga, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1988-05-26, Senast ändrad: 2023-02-02). Gemensamhetsanläggning: HALMSTAD EKETÅNGA GA:17 - VÄGAR,GRÖNOMRÅDEN.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse. Snabbt tillträde kan erbjudas.

Ekonomi

Pris:
5 200 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 2 861 000 kr varav byggnadsvärde 1 226 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 635 000 kr och småhusbyggnad 1 226 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 150 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 37 802 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 3 032 kr, elkostnad 29 146 kr, vatten/avlopp 2 869 kr och renhållning 2 755 kr. Årlig elförbrukning: 5 924 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 1.
Försäkring: Länsförsäkringar.
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Området

Söndrum, Havssidan:
Området runt Alets naturreservat, Brottet och Jutarum strand är ett av de mest attraktiva områdena i Halmstad. Bara några km från centrum med vacker sandstrand och salta bad runt husknuten. Följ den vackra vandringsleden längs havet och upplev de havsnära och natursköna omgivningarna hela vägen till Tylösand eller Möllegård. Badanläggningen Brottet har öppet under sommarmånaderna och erbjuder kommuninnevånarna pool för lek eller motionssim i 50 m bassängen. På nära håll finns Jutarum centrum med matbutik, apotek, bibliotek, restauranger, frisör m.m.

Övrigt

Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Dödsboet kommer i samband med kontraktsskrivning friskriva sig från allt ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Enplansvägen 18,
30291 Halmstad

Klicka för större karta