Fammarps gränd 8

Alla bilder
FilmBildspel

Friliggande villa - Frösakull

Havsnära 1-plansboende i Frösakull

Vilket utmärkt tillfälle att säkra ett bekvämt 1-planboende i attraktiva Frösakull! Huset är välvårdat och läget ypperligt med insynsskyddad baksida och välanlagd trädgård intill naturskön strandskog.

Fammarps gränd 8

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
114  kvm
Biarea:
40 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
794 kvm
Byggår:
1987
Driftkostnad:
41 140 kr/år
Pris:
4 750 000 kr, utgångspris

Visning

Måndag29/5

Tidsbokad visning, välkommen att anmäla din visningstid

Onsdag31/5

Tidsbokade visning, välkommen att anmäla din visningstid

Ansvarig mäklare

Charlotte Renghammar

Assisterande

Katarina Renghammar

Beskrivning

På lugn återvändsgata har en och samma ägare byggt, vårdat och förädlat detta fina 1-planshus. Nu kan du som nästa ägare ta över och njuta av detta välvårdade boende för året-runt-boende eller för fritid, vad som passar dig bäst? Läget är ypperligt då det är lika nära till stranden, skogspromenaden, golfrundan eller bussen!

Idag fördelar sig planlösningen över fina sällskapsytor, dubbla våtrum samt tre sovrum. Med enkelhet kan planlösningen ändras till fyra sovrum. Finns behov för ytterligare boytor så medger planbestämmelserna upp till 300 kvm byggnadsarea. Tomten är välanlagd med vackra trädgårdsmiljöer och skiftande uteplatser. Hela baksidan är placerad mot den natursköna strandskogen, vilket skapar en insynsskyddad och privat atmosfär.

Detta fina 1-plansboende medför låga drifts- och underhållskostnader för en framtida ägare. Energisnålt uppvärmningssystem och styrd ventilation är en av anledningarna.

Det vidbyggda garaget kombineras med praktiska förrådsmöjligheter. Snabbt övertag kan erbjudas för den som önskar.

Välkommen till Fammarps gränd 8, vi parkerar enkelt bilen i det vidbyggda garaget eller på den öppna biluppställningsplatsen utanför. Huset har två entréer, en groventré på gavelsidan intill garaget och en huvudingång längs husets långsida mot gatan. Vi väljer huvudentrén, innanför dörren får vi genast en överblick över såväl allrummet på vänster hand, vardagsrummet som ligger rakt fram samt köket på vår högra hand. Vi fortsätter mot kök och matplats, ett ljust och hemtrevligt rum. Köksinredningen är från byggåret och är fortfarande väl fungerande och i gott skick med vita köksluckor och kapitalvaror i vitt utförande. Innanför köket ligger groventrén som kombineras med tvättavdelningen. Här finner vi även varmvattenberedaren och luftvärmeväxlaren som styr värme och ventilation. Innanför finns ett välfungerande WC/dusch-utrymmet. Vi tar oss nu tillbaka till vardagsrummet som är lätt att möblera med både matgrupp och soffgrupp. Här finns utgång till de många uteplatserna på husets skyddade baksida. Luft-luft-värmepumpen är placerad här och sprider en jämn och effektiv värme i huset. Det öppna allrummet mittemot vardagsrummet är ljust med många fönster i burspråket. Är man i behov av fler sovrum än dagens tre är det enkelt att ändra allrummet till ytterligare ett sovrum. Vi tar oss vidare till det rymliga WC/dusch-utrymmet som ligger på vår vänstra hand, rummet är helkaklat i vita-beiga toner och har fönster mot gatan. Vägg i vägg med WC/dusch ligger ett av de två mindre sovrummen. Mittemot ligger master-bedroom som är större än de andra två. Samtliga sovrum har garderober.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD ONSJÖ 13:191.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 114 m², biarea 40 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 3-4 sovrum. Boarea enligt Lantmäteriet, biarea (garage) enligt ritning.
Tomt:
Tomtarea 794 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan. Byggnadsår: 1987.
Uteplats:
Inglasat uterum + altandäck.
Byggnadssätt:
 • Betonghålsten.
 • Krypgrund.
 • Isolerad regelstomme (trä).
 • Trä.
 • Stående träpanel.
 • Betongpannor.
 • Plåt.
 • 3-glasfönster isoler.
 • Luftvärme.
 • Mekanisk till- och frånluft (FTX).
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Luftvärme. Anläggning: Mitsubishi, installerad Luft-luft-värmepump, 2013,. El, jordat eller ojordat: Jordat.
Energideklaration:
Energiklass E. Specifik energiprestanda 83 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 160 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2023-05-06.
Renoveringar:
2013 Luft-luft-värmepump
2014 Markiser
2015 Duschväggar
2016 Taket tvättat och målat
2018 Nya ytterdörrar 2 st
2021 Några fönster har bytts ut.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Halmstad stadsnät.
Bilplats:
Garage + öppen bilplats.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Frösakull Ga:3 - VÄGAR OCH GÅNG- OCH CYKELVÄG. Planer och bestämmelser: Fammarp 8:1 mfl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1983-12-08, Senast ändrad: 2015-11-11).
Tillträdesdag:
Möjlighet till snabbt tillträde finns för den som önskar.

Ekonomi

Pris:
4 750 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 2 890 000 kr varav byggnadsvärde 1 663 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 227 000 kr och småhusbyggnad 1 663 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 709 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 41 140 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 3 457 kr, elkostnad 30 349 kr, vatten/avlopp 4 643 kr och renhållning 2 691 kr. Årlig elförbrukning: 13 967 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 2.
Försäkring: Länsförsäkringar.
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Området

Frösakull är beläget längs med kusten, ca 1 mil väster om Halmstad. Området består av en blandad bebyggelse med både åretruntboende, fritidsboende, hyresrätter och några få bostadsrätter. Här har man närhet till salta bad på en av Hallandskustens finaste sandstränder samt ett flertal golfbanor. Härliga skogspromenader erbjuds i princip runt husknuten. Den vackra och populära vandringsleden Prins Bertil stig går genom området och fram till naturreservatet runt Möllegård, här njuter du lika mycket av naturupplevelserna som av den italienska glassen som serveras på Riccardos. En välsorterad mataffär, vårdscentral, apotek, frisör och en gemytlig kvarterskrog gör servicen komplett. Här finns även ett antal pensionat och fyrstjärnig campingplats som under sommartid är mycket frekventerade. Har man inte tillgång till egen cykel eller bil så finns det utmärkta bussförbindelser utmed huvudgatan Kungsvägen in till centrala Halmstad alternativt till Tylösands nöjesliv. I området finns två golfbanor och Europas bästa träningsanläggning för golf. Hallandstrafiken trafikerar frekvent i området.

Övrigt

Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.

För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Halmstad kommun äger skogsområdet intill och området ingår i översiktsplanen 2050 (H2).
Läs mer på kommunens hemsida
https://www.halmstad.se/halmstadvaxer/aktuellaprojekt/bostaderifrosakullkungsvagenmollegardsvagen.11666.html?mark=fammarp#h-Planforslagetikorthet.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Fammarps gränd 8,
30275 Halmstad

Klicka för större karta