Fruängsvägen 18

Alla bilder
FilmBildspel

Kedjehus - Söndrum

Attraktivt 1-plansboende i centrala Söndrum

Det är lätt att tycka om de populära husen på Fruängsvägen och här på nr 18 får man dessutom ett extra privat och avskilt läge längst in på den lugna återvändsgatan. Läget är därmed ypperligt i området med närhet till "allt" i form av både service, skolor och natursköna omgivningar i direkt närhet!

Fruängsvägen 18

Typ:
Kedjehus
Boarea:
149  kvm
Biarea:
24 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
592 kvm
Byggår:
1970
Driftkostnad:
36 771 kr/år
Pris:
4 425 000 kr, utgångspris

Visning

Tordag21/9

Tidsbokad visning, anmälan krävs.

Söndag24/9

Tidsbokad visning, anmälan krävs.

Ansvarig mäklare

Charlotte Renghammar

Beskrivning

Vi förstår verkligen varför de gedigna husen på Fruängsvägen är så populära, ett 1-plansboende mitt i centrala Söndrum med lugnt och ostört läge passar in på mångas önskelista. En lagom stor trädgård med soligt hörnläge alldeles intill skogsområdet gör adressen extra attraktiv. Den effektiva planlösningen omfattar både privata ytor och stora umgängesytor för både vardag och fest. Flertalet uteplatser av olika karaktär erbjuds dessutom till detta trivsamma och välfungerande familjeboende. Flertalet och omfattande renoveringar har gjorts av nuvarande ägare och kan nu med varm hand lämnas över till nya lyckliga ägare.

Väl mött på visning!

Välkommen in! Detta praktiska 1-planshus har två ingångar, en groventré via carporten samt huvudentrén via långsidan av huset. Vi väljer huvudentrén och möts genast av en ljus och välkomnade hall. Här finns gott om plats för avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. I direkt anslutning till entrén finner vi även en praktisk gästtoalett som är utrustat med vitt porslin, halv-kaklade väggar samt ett lättskött klinkersgolv i en behaglig grå/blå nyans. Vi återvänder till hallen och går nu vidare till det hemtrevliga köket som har en ljus och trevlig placering mot huset framsida och den lugna återvändsgatan. Köket renoverades i sin helhet 2018 och färgvalen går i stilrent vitt och grått i kombination med vitvaror i rostfri design. Via köket når vi den praktiska groventrén och tvättavdelningen. Detta utrymme renoverades så sent som i år och ger nu ett fräscht och uppdaterat intryck. Husets härliga umgängesytor är placerade mot den lugna och grönskande baksidan. Här i det rymliga och ljusa vardagsrummet har nuvarande ägare slipat och hårdvaxbehandlat det vackra parkettgolvet och både tak och väggar är diskret vitmålade. Ett flertal fönster förser rummet generöst med dagsljus och via altandörren når man direkt den härliga altanen,, uterummet och övriga trädgården. I den intilliggande vinkelbyggnaden finner vi ytterligare umgängesytor i form av ett allrum som med fördel kan användas som TV-rum, gästrum, ungdomsavdelning alternativt det perfekta hemmakontoret.
Nu har vi kvar husets mer privata del som består av tre rymliga sovrum, klädkammare och ett helkaklat badrum som är utrustat med vitt porslin och rymlig duschplats. Färgvalen går i vitt och grönt och rummet upplevs extra ljust då även ett fönster är placerat här. Två av de tre sovrummen är placerade mot husets baksida, där det större föräldrasovrummet har utgång till uterummet . Det tredje rummet har även det ett lugnt läge mot den lugna återvändsgatan och har gott om dold klädförvaring bakom de praktiska skjutdörrarna. Samtliga rum är ljust inredda med ljusa väggar och golvmaterial.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD EKETÅNGA 6:470.
Typ:
Kedjehus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 149 m², biarea 24 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 3-4 sovrum. Boarea enligt mätning vid besiktning 128 + 21 = 149 kvm. Biarea: uterum 15 kvm + del av fd garage ca 9 kvm = 24 kvm.. Enligt taxering: boarea 124 kvm, biarea 10 kvm.
Tomt:
Tomtarea 592 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan. Byggnadsår: 1970. Lättbetong, ej radon. Vinden är golvbelagd för tex förvaring men ej inredd.
Uteplats:
Inglasat uterum ca 15 m2 (ombyggt 2021) med aluminiumpartier och kanalplasttak.
Byggnadssätt:
  • Krypgrund.
  • Lättbetong.
  • Lättbetong + trä.
  • Puts.
  • Eternit.
  • Plåt.
  • 3-glasfönster isoler.
  • Fjärrvärme + luft-luft-pump.
  • Självdrag.
  • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Fjärrvärme + luft-luft-pump. Anläggning: installerad Luft-luft-pump 2022. Omdragen el 2018.
Energideklaration:
Energiklass E. Energiprestanda: 121 kWh/kvm och år.
Renoveringar:
2018 Nytt kök
2018 El omdragen
2019 Nya fönster i vardagsrum, kök, sovrum samt altandörrar
2019 Nytt trädäck
2021 Nya fönster i allrum (1 st)
2021 Uterummet ombyggt
2021 Vattenutkastare
2022 Luft-luft-pump
2023 Tvättstugan renoverad.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Halmstad stadsnät.
Bilplats:
Öppen bilplats samt carport.
Övriga byggnader:
Friggebod för redskap m.m, ca 12 kvm.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Eketånga, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19880526).
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
4 425 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 2 616 000 kr varav byggnadsvärde 1 466 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 150 000 kr och småhusbyggnad 1 466 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
8 874 kr/år
Pantbrev:
Totalt 2 996 250 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 36 771 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 14 535 kr, försäkring 4 920 kr, elkostnad 10 521 kr, vatten/avlopp 3 830 kr och renhållning 2 965 kr.
Antal personer i hushållet: 2.
Fastighetsskatt/-avgift 8 874 kr/år tillkommer.

Området

Centrala Söndrum, härifrån är det nära till allt! Läget är optimalt med omedelbar tillgänglighet till alla typ av service, affärer, restauranger, vårdcentraler, bibliotek, skola förskola, sportanläggningar etc. Busshållplatsen "ligger runt hörnan" och tidtabellen erbjuder många avgångar. På kort promenadavstånd ligger natursköna omgivningar med både hav, strand och skogsmiljö. Ca 2 km från bostaden ligger det kompletta köpcentrumet Flygstaden. Salta bad når du närmast inom en dryg kilometers avstånd. Avståndet till Tylösand är ca 5 km, här finns hotell med spa, golfbana i världsklass, restauranger m.m.

Villan har ett mycket bra och centralt läge i Söndrum. Insynsskyddad tomt som angränsar till grönområde. Närhet till skola, dagis, motionsanläggningar, strövområden, affärer m.m. är andra fördelar.

Övrigt

FÖRBESIKTNING & DOLDA-FEL-FÖRSÄKRING SAMT FRISKRIVNING
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

För kompletta försäkringsvillkor se www.doldafel.se alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Fruängsvägen 18,
30292 Halmstad

Klicka för större karta