• Bild 1
 • Bild 2
 • Bild 3
 • Bild 4
 • Bild 5

Gatehus 13

Alla bilder
FilmBildspel
Atriumfritidshus - Östra Stranden
Säkra sommaren 2024!!

Nu finns möjligheten till att förvärva en attraktiv plats inom populära Gatehus, Östra stranden. Här väljer du att förädla denna idyll eller tänka nytt och stort med en nybyggnation. Lösöre ingår. Snabbt övertag kan erbjudas.

Gatehus 13

Typ:
Atriumfritidshus
Boarea:
28  kvm
Biarea:
12 kvm
Antal rum:
2 rum
Byggår:
1952
Driftkostnad:
13 312 kr/år
Pris:
1 095 000 kr, utgångspris

Visning

Söndag21/7

Anmälan till visningen krävs, välkommen at boka visningstid

Ansvarig mäklare
Charlotte Renghammar
Assisterande
Katarina Renghammar

Beskrivning

Här på Lärkvägen 13, Gatehus har flera generationer njutit av soliga somrar, salta bad och avkoppling under lediga dagar. Ett välordnat och lättsamt fritidsboende, perfekt för hela familjen oavsett ålder. Föreningen erbjuder service i de gemensamma byggnaderna där tillgång till dusch och tvätt finns året om. Till stugorna erbjuds vatten och avlopp under sommartid. Stora gräsytor finns för lek, grillplats m.m. Som stugägare och medlem i föreningen deltar man i områdets trivsel och gemenskap samt ägandet av marken.

Säkra sommaren 2024!!
Snabbt övertag erbjuds och allt lösöre ingår!

Fakta

Fastighetsbeteckning:
Andel inom Halmstad 4:46.
Typ:
Atriumfritidshus. 225 - Småhusenhet, småhus på ofri grund.
Storlek:
Boarea 28 m², biarea 12 m². Boareauppgift enligt Taxeringsinformationen. 2 rum varav 1 sovrum.
Tomt:
Föreningen äger marken, fastigheten Halmstad 4:69.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan. Byggnadsår: 1952.
Uteplats:
Överbyggd altan + öppen altan.
Byggnadssätt:
 • Trä.
 • Trä.
 • Träfasad.
 • Plåt.
 • Plåt.
 • Direktverkande el.
 • Självdrag.
 • Kommunalt vatten sommartid.
 • Avlopp under sommartid.
Uppvärmning och el:
Direktverkande el.
Energideklaration:
Krävs ej.
Renoveringsår:
Tillbyggnad 1965.
TV- och internetanslutning:
Anslutning till Halmstad stadsnät finns, ny ägare beställer vilka tjänster som önskas och ordnar med teknisk utrustning. Nuvarande ägare har inte använt några tjänster från Halmstad stadsnät.
Bilplats:
Parkering inom området.

Ekonomi

Pris:
1 095 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 397 000 kr varav byggnadsvärde 397 000 kr. Fördelat på: småhusbyggnad 397 000 kr. Typkod 225 - Småhusenhet, småhus på ofri grund. Taxeringsår: 2024.
Fastighetsskatt/-avgift:
2 978 kr/år
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 13 312 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 1 716 kr, elkostnad 4 563 kr och samfällighet 7 033 kr. Årlig elförbrukning: 249 kWh/år.
Fastighetsskatt/-avgift 2 978 kr/år tillkommer.

Området

Östra Stranden ca 4 km från centrum, är en av Halmstads populäraste badstränder. Mycket av den gamla atmosfären finns kvar med badstugor inbäddade i dynerna. Stranden är långgrund och barnvänlig. Handikappbad med bemanning finns på Gröningen. Längst söderut vid Fylleåns mynning, finns ett naturreservat med strandskog och rikt djurliv. Även golfbana och populära Hagöns camping finns i denna del av Östra Stranden. I områdets centrala delar finns sommartid även minigolfbanor, restauranger, glassbarer, livsmedelsbutik och go cart. Östra Stranden är en riktig sommaridyll, lika populärt för Halmstadborna som för turister och badgäster!.

Övrigt

FÖRENINGEN
Fritidsområdet Gatehus Ek. Förening i Halmstad äger fastigheten Halmstad 4:69.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att äga och förvalta fastigheten 4:69, Gatehus Östra stranden, Halmstad. att på denna fastighet upplåta tomtplatser för fritidshus mot arrende att förvalta på fastigheten befintliga anordningar för gemensamt bruk av medlemmarna att för medlemmarna bedriva fritidsverksamhet.

INSATS BETALD
Medlemmarna har genom en insats på 48.800 k delta i föreningen (se §3 i Stadgarna). Stuga nr 13 har erlagt denna avgift, ingen skuld till föreningen kvarstår.

SÄKERHETSÖVERLÅTLSE
Pantbrev kan ej tas ut. Det finns dock möjlighet till s.k. säkerhetsöverlåtelse via föreningen,

FRISKRIVNING
Ägaren kommer i samband med kontraktsskrivning tillämpa s.k. generell friskrivningsklausul och friskriva sig från allt ansvar för fel eller brister i byggnaden. Köparen uppmanas att undersöka fastigheten.

LÖSÖRE
Lösöre i stugan ingår i köpet.

STÄDNING
Städning utförs ej, stugan övertas i befintligt skick.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Gatehus 13
Gatehus 13
Gatehus 13
Gatehus 13
Karta
Gatehus 13,
302 60 Halmstad
Klicka för större karta