• Bild 1
 • Bild 2
 • Bild 3
 • Bild 4
 • Bild 5

Golfbanevägen 3

Alla bilder
FilmBildspel
Friliggande villa - Tylösand
Lugnt och soligt läge i attraktiva Tylösand!

Det är inte ofta som ett lugnt och rofyllt läge i Tylösand kan erbjudas, men här på Golfbanevägen 3 kan man både njuta av ett soligt och privat läge, samtidigt som man på endast 5 min promenadavstånd når hela Tylösands puls och nöjesliv. Lika nära har man till HGK förstklassiga golfanläggning!

Golfbanevägen 3

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
176  kvm
Biarea:
48 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
893 kvm
Byggår:
1961
Driftkostnad:
44 615 kr/år
Pris:
12 500 000 kr, utgångspris

Visning

Lördag15/6

Tidsbokad visning, välkommen att anmäla dig

Ansvarig mäklare
Charlotte Renghammar
Assisterande
Katarina Renghammar

Beskrivning

Här på Golfbanevägen 3 är läget extra lugnt och rofyllt. Återvändsgatan minskar frekvensen av biltrafik och tomten har ett ypperligt läge med generöst sol-infall under hela dagen. Här har man endast 5 min promenadavstånd till både solvarma klippor i Tjuvahålan eller den legendariska och milsvida sandstranden i Tylösand. Fastighetens baksida gränsar mot ett grönområde, om du följer den fina skogsstigen så tar du dig ostört hela vägen ner till livräddartornet utan att passera en enda väg. Byggnadsstommen är gedigen i sitt grundutförande med en lättbetongstomme från 1961 (ej blåbetong) , villans exteriör har därefter uppdaterats och byggt om, vilket har resulterat i en uppdaterad och modern layout signerad den prisbelönta Halmstad-arkitekten Hampus Ekman. Ägandet lämnas nu med varm hand över till nästa, för att förädla och utveckla detta härliga boende till nästa nivå.

Väl mött till visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD TYLUDDEN 1:18.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 176 m², biarea 48 m². Boareauppgift enligt Mätning. 5 rum varav 4 sovrum. Area vid mätning: Boarea:176 kvm, biarea: 48 kvm (förråd + uterum). Takbod/attfallare och källare ej medräknad i ytorna. Area enligt taxering: boarea:145 kvm, biarea 90 kvm.
Tomt:
Tomtarea 893 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan. Byggnadsår: 1961.
Uteplats:
Inglasat uterum och öppen solaltan.
Byggnadssätt:
 • Krypgrund.
 • Lättbetong.
 • Betong.
 • Puts.
 • Papp.
 • Plåt.
 • 3-glasfönster isolerglas + 2-glas kopplade.
 • Vattenburet system med luft/vatten-värmepump + eldstad.
 • Självdrag.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Vattenburet system med luft/vatten-värmepump + eldstad.
Energideklaration:
Energiklass D. Specifik energiprestanda 52 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 90 kWh/m² år.
Renoveringar:
Fasad 2013-2014
Tädgård anlagd 2014
Nytt tak 2018
Attefallare på taket 2016-2019.
TV- och internetanslutning:
Info från Halmstad stadsnät: Området är uppkopplat och förberett för en fiberanslutning vid de flesta fastigheter. I ett uppkopplat område kostar det för närvarande 20 000 kr att ansluta villan, det vill säga när Halmstads stadsnät tidigare lagt ner tom kanalisation vid tomtgränsen.
Bilplats:
Garage och öppen bilplats.
Övriga byggnader:
Separat takbod/attefallare om ca 35 m2 (ej färdigställd).
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: HALMSTAD TYLÖSAND GA:3. Planer och bestämmelser: Tylösand, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1953-12-08, Senast ändrad: 2021-05-26).

Ekonomi

Pris:
12 500 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 7 852 000 kr varav byggnadsvärde 3 563 000 kr. Fördelat på: småhusmark 2 615 000 kr och småhusbyggnad 2 861 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2024.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 525 kr/år
Pantbrev:
Totalt 5 100 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 44 615 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 3 715 kr, elkostnad 33 000 kr, vatten/avlopp 3 600 kr och renhållning 4 300 kr. Årlig elförbrukning: 10 159 kWh/år.
Fastighetsskatt/-avgift 9 525 kr/år tillkommer.

Området

Tylösand är kanske Halmstads största och mest välkända varumärke. Denna pärla ligger ca 9 km från centrum och är nog allra mest känd för den finkorniga sandstranden som lockar tusentals besökare en varm sommardag. Den blå flaggan som vajar på stranden är internationell miljöklassning. Livräddarna bevakar tryggt alla soldyrkande och badglada gäster. Intill strandkanten ligger förstklassiga Hotell Tylösand med flertal restauranger, konferensavdelning, after beach, konsertspelningar, gym, SPA, galleri m.m. Andra populära restauranger är Salt med sitt extremt havsnära läge och Punch som erbjuder en varierad meny, bar och äventyrsgolf. Prins Bertil stig passerar förbi Tylösand på sin väg från Halmstad centrum till bl.a. Ringenäs. Anrika Halmstad Golfklubb ligger i Tylösand och erbjuder totalt 36 hål i vacker strandskogsmiljö. Klubben har bl.a. arrangerat tävlingar i världsklass och köket utsågs nyligen till Sveriges bästa golfkrog.

Övrigt

FÖRBESIKTNING:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman, kontakta ansvarig fastighetsmäklare för kopia av protokoll.

FRISKRIVNING
Ägaren kommer i samband med kontraktsskrivning tillämpa s.k. generell friskrivningsklausul och friskriva sig från allt ansvar för fel eller brister i fastigheten. Köparen uppmanas att undersöka fastigheten.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Golfbanevägen 3
Golfbanevägen 3
Golfbanevägen 3
Golfbanevägen 3
Golfbanevägen 3,
30273 Halmstad
Klicka för större karta