Hjortseryd 4

Alla bilder
Såld
FilmBildspel

Friliggande villa - Hjortseryd

Lantlig idyll mellan Halmstad och Ljungby!

Oavsett om du söker lugnet för permanent- eller fritidsboende, så är denna fastighet den optimala idyllen för ett harmoniskt och fridfullt leverne i natursköna omgivningar. Nuvarande ägare har älskat och vårdat denna idyll under senare år och har gjort stora löpande förbättringar och renoveringar.

Såld

Hjortseryd 4

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
135  kvm
Biarea:
600 kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
3 173 kvm
Byggår:
1853

Ansvarig mäklare

Katarina Renghammar

Assisterande

Charlotte Renghammar

Beskrivning

Mitt emellan Halmstad och Ljungby ligger denna lilla lantliga idyll, en avstyckad gård som har förädlats och vårdats av nuvarande ägare under senare år och som nu med varm hand kan överlämnas till en ny lycklig ägare. Skicket är synnerligen gott och trädgården välanlagd med underbara naturupplevelser in på knuten. Komforten är genomgående hög i detta charmiga boende, då stora och tunga renoveringar är genomförda så som effektiv bergvärmeanläggning, djupborrad brunn för dricksvatten, takbyte och tilläggsisolering, för att nämna några saker. Även ladugården om hela 600 m2 har förbättrats och upprustats till ett flertal användningsområden. Varmt välkommen till visning och Hjortsereyd!

Ditt nya drömboende på landet?

Boningshuset nås via två ingångar, antingen från den praktiska groventrén från trädgården eller via den vackra glasverandan mot vägen.
Den praktiska groventrén fungerar utmärkt vid vardagslag och här finns gott om plats för förvaringsmöjligheter av både ytterkläder och skor. Här står även tvättmaskin och torktumlare placerade (2017) och den effektiva bergvärmeanläggningen.
I direkt anslutning till entrén finner vi även det nyrenoverade wc/dusch-utrymmet som är utrustat med ljus våttapet, våtmatta och vitt porslin.
Vi går vidare till det hemtrevliga arbetsköket, där gammal charm möter en uppdaterad, modern stil och som nu samspelar i en perfekt harmoni. Här finns alla bekvämligheter utrustningsmässigt och smarta förvaringslösningar i flertalet lådor och skåp.

De trevliga sällskapsytorna finner vi i det intilliggande matrummet och vardagsrummet, där planlösningen har öppnats upp mellan rummen och skapar nu en härlig ljus och rymd, med flertalet fönster från 3 olika väderstreck. Vi noterar även det vackra, slipade plankgolvet som ligger under våra fötter och den vackra blå-glaserade kakelugnen som sprider både värme och trivsel till de båda rummen.

Vi går nu vidare till den härliga glasverandan som byggdes till och numer pryder boningshusets framsida. Detta härliga rum ger ett synnerligen charmigt intryck och kan med fördel avnjutas året runt med sin genomgående gedigna konstruktion med isolerade fönster och golv-värmesystem.

Nu har vi endast kvar sovrummet som finns här bottenplanet och som nås via hallen. Rummet är både rymligt, ljus och lättmöblerat med plats för dubbelsäng.

Boningshusets ovanplan inreddes under senare år och rymmer nu st två rymliga sovrum, ett allrum samt WC. Allt renoverat smakfullt och stilrent under 2017.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 135 m², biarea 600 m². Boareauppgift enligt Säljaren. 6 rum varav 3-4 sovrum. Uppgift enligt Skatteverket: 112 m2 boarea Biarea 600 m2 avser logen (10*30m i två plan) Utöver detta finns uterum, växthus samt lekstuga.
Tomt:
Tomtarea 3 173 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1,5 plan. Byggnadsår: 1853.
Uteplats:
Ny inglasad altan från 2016. Öppen altan/uteplats mellan lummiga träd anlagd 2019.
Byggnadssätt:
 • Sand.
 • Huggen sten.
 • Torpargrund.
 • Plank.
 • Trä.
 • Stående träpanel.
 • Taktegel.
 • Plåt.
 • 2-glasfönster.
 • Bergvärmepump.
 • Självdrag.
 • Djupborrad brunn 120 m, 2017.
 • Avloppsbrunn med infiltration.
Uppvärmning och el:
Bergvärmepump. Anläggning: installerad 2016. 2 st jordfelsbrytare (boningshuset + ladugården) Ytterbelysning med skymnings-relä.
Energideklaration:
Energiklass C. Specifik energiprestanda 42 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 75 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2022-06-10. Utföres av Lennart Lindgren, Kontroll AB.
Renoveringsår:
2020.
Renoveringar:
1999 Omklädning av samtliga fasader på boningshuset
2016 Omläggning av tak, nytt underlag av papp + äkt. De gamla takpannorna tvättades och återanvändes.
2016 TIllbyggnad av groventré/tvättavdelning.
2016 Installation av bergvärmeanläggning.
2016 Inglasning av altan.
2017 Tillbyggnad av glasveranda med golvvärme.
2017 Tilläggsisolering av bottenbjälklaget med 5 cm isolering.
2017 Ny djupborrad brunn för dricksvatten.
2017 Installation av vattenreningsverk (Göingefilter Kombi 50)
2017 Inredning och tilläggsisolering av andra våningsplanet, 3 rok + wc.
2018 Renoveringsarbeten av ladugården med bl.a. nytt golv våning 2, nya hönsrum våning 1, nya takrännor och stuprör på norrsidan.
2019 Anläggning av ny altan i trädgården.
2019 Renovering av nytt wc/dusch + golvvärme i entréplan i boningshuset.
2020 Byggt växthuset av delvis återbrukat material.
2020 Ny inredning i köket.
2021 Installation av 3-kammarbrunn inkl. infiltrations bädd
2021 Tilläggsisolering och nya klädselbrädor på södra fasaden av boningshuset.
2022 Ny underelcentral i ladugården. Dragit ny kabel till ladugården och växthuset från elcentralen.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Ljungby Energi.
Bilplats:
Öppen parkeringsplats för flertalet bilar.
Övriga byggnader:
Växthus som byggdes av återvunnit byggmaterial 2020. Ladugård från 1923. Utvändigt mått: ca 10 x 30 m. 300 m2 i två fulla våningsplan, inredd med bl.a. redskaps-förråd, maskinhall, hönsreden med utgång till hönsgård, isolerade förrådsutrymmen samt stor loge på våning 2 med nytt golv 2018. Perfekt utrymme för den stora festen, evenemang, hobbyintressen eller egen verksamhet. 2 st bevattningsbrunnar samt ett flertal vattenutkastare finns.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Ljungby Sunnervrå Ga:2. Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Visst byggnadsförbud - Se beskrivning. Officialservitut: Vattentäkt vattenledning.

Området

Mitt emellan Halmstad och Ljungby hittar du Hjortseryd. Det är en pärla utöver det vanliga. Naturen finns utanför dörren. Här kan du sitta på stengärdsgården och lyssna på tystnaden som blandas med fågelkvitter. I hagarna runtom finns får och lamm. Du kan se rådjur och harar utanför huset. Några hundra meter in i skogen kan du fylla vinterförrådet med svamp och bär. Här finns många små sjöar i området där du kan bada och fiska. Vrå bygdegård ligger 4 km från gården där kan du spela tennis eller träna på gym. Det tar 15 minuter med bilen att köra till Lidhult där det finns ICA och en välsorterad bygg och lanthandel.

Övrigt

Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.
För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare.