Jollevägen 5

Alla bilder
På gång
FilmBildspel

Friliggande villa - Trottaberg

1-plans vinkelvilla med extra privat läge!

En rymlig 1-plansvilla står högt upp på mångas önskelista och extra plus blir det när den inrymmer både generösa bo- och biytor i form av 6 rok i 1 plan! Lägg där till ett ovanligt privat läge på hörntomt intill lummigt grönområde. Då ges alla förutsättningar för att hela familjen ska bo & trivas!

På gång

Jollevägen 5

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
158  kvm
Biarea:
21 kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
935 kvm
Byggår:
1976
Driftkostnad:
57 800 kr/år

Visning

Lördag3/6

Föranmälan krävs, välkommen att kontakta ansvarig mäklare för tidsbokning!

Tisdag6/6

Föranmälan krävs, välkommen att kontakta ansvarig mäklare för tidsbokning!

Ansvarig mäklare

Katarina Renghammar

Assisterande

Charlotte Renghammar

Beskrivning

Välkommen till Jollevägen 5! I lugnt villakvarter erbjuds nu ett rymligt 1-plansboende där både den stora familjen och umgänget får plats. Läget är dessutom optimalt på den generösa hörntomten med extra ostört läge intill det lummiga grönområdet. Här har man närhet till allt som familjelivet kräver så som skola, bussförbindelser, service och aktiviteter, vilket gör vardagen enklare för alla. Det nya yttertaket i kombination med 3-glasfönster och tegelfasad borgar för ett fortsatt lågt utvändigt underhåll. Missa inte chansen att uppleva detta härliga boende på plats - väl mött på visning!

Välkommen till Jollevägen 5!
Bilen ställer vi skyddat i det friliggande garaget eller på den asfalterade uppfarten. En praktisk groventré finns även här men vi tar oss istället in via huvudentrén. Innanför dörren finns en välkomnade hall med plats för ytterkläder, skor samt en gästtoalett på vänster hand. Vi noterar även ett rymligt sovrum på vår högra hand som har ett lugnt läge mot trädgården. Vi återvänder till hallen och får redan här en snabb överblick över den öppna planlösningen där hallen nu övergår i ett ljust och trevligt allrum med öppen lösning in mot det praktiska arbetsköket. Både allrum och kök har ett flertal fönster från olika väderstreck och förser på så sätt rummet med dagsljus under hela dagen, från matplatsen har man direkt utgång till den soliga altanen och den insynsskyddade baksidan. Under den kallare årstiden kan man med fördel istället samlas runt den värmande kaminen i allrummet som står centralt placerad och sprider på sätt både trivsel och värme. Vi fortsätter att utforska villans norra vinkeldel där nästa umgängesyta öppnar upp sig i form av ett rymligt vardagasrum med gott om plats för både familjen och många vänner. Även här finns stora fönsterpartier där dagsljuset kan flöda in. 1996 byggde nuvarande ägare till denna delen av villan, till fördel för ett master-bedroom med direkt utgång till altandäcket via det stora öppningsbara skjutpartiet. Här finns även gott om klädförvaring bakom spegelskjutdörrarna som löper längst med motsatt långsida av rummet. Vi återvänder nu till hallen för att komma vidare till villans västra vinkel del där vi finner ytterligare 2 st sovrum av rymlig storlek, ljus interiör och där det ena har utgång till altan och trädgård. Badrummet är i helkaklat utförande och går i ljus grå/beiga toner med dusch samt vitt porslin. Den praktiska groventrén kvarstår nu med gott om plats för både tvätt, dusch och bastu samt förvaringsmöjligheter i separat klädkammare.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD TROTTABERG 3:65.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 158 m², biarea 21 m². Boareauppgift enligt Mätning. 6 rum varav 4 sovrum. (Boarea enligt Lantmäteriet 140 m2).
Tomt:
Tomtarea 935 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan vinkel. Byggnadsår: 1976.
Uteplats:
Öppen solaltan i soligt västerläge med markis och trätrall.
Byggnadssätt:
 • Sand.
 • Betong.
 • Platta på mark.
 • Trä.
 • Trä.
 • Tegelstensfasad.
 • Betongpannor.
 • Plåt.
 • 3-glasfönster.
 • Direktverkande el + braskamin.
 • Mekanisk frånluft.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Direktverkande el + braskamin.
Energideklaration:
Energideklaration är beställd.
Renoveringsår:
Tillbyggt 1996.
Renoveringar:
1996 renovering av badrum och duschrum
1997 ny VVB
2008 nya 3-glasfönster
2015 renovering av kök inkl. byte av vitvaror
2020 nytt tak betongpannor inkl. nya plåtarbeten
2021 installation av Automover
2021 ny trätrall på altan.
TV- och internetanslutning:
Fiberanslutning via Halmstad stadsnät.
Bilplats:
Friliggande garage med plats för 1 bil + öppen biluppställningsplats för 2 bilar.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Trottaberg, Stadsplan (Beslutsdatum: 1975-02-13, Senast ändrad: 2018-03-21). Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Söndrum, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2005-05-20, Registreringsdatum: 2017-12-29, Senast ändrad: 2021-12-01).

Ekonomi

Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 3 438 000 kr varav byggnadsvärde 2 291 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 147 000 kr och småhusbyggnad 2 291 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 986 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 57 800 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 47 489 kr, försäkring 3 716 kr, vatten/avlopp 3 829 kr och renhållning 2 766 kr. Årlig elförbrukning: 15 556 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 1.
Försäkring: Länsförsäkringar.
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Övrigt

Förbesiktning & dolda fel försäkring
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.

För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Jollevägen 5,
30272 Halmstad

Klicka för större karta