• Bild 1
  • Bild 2
  • Bild 3
  • Bild 4
  • Bild 5

Kaptensgatan 6

Alla bilder
På gång
FilmBildspel
Bostadsrättslägenhet - Östra Förstaden
Förförande sekelskiftesvåning i anrika kvarter!

Återigen har vi nöjet att kunna erbjuda en sekelskifteslägenhet i historiska Brf Rudan 3. Ett boende i denna anrika förening ger en alldeles unik känsla och atmosfär där husets långa och intressanta historia ständigt känns närvarande i många välbevarade originaldetaljer.

På gång

Kaptensgatan 6

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
185  kvm
Antal rum:
5 rum
Våning:
1 av 5, hiss finns
Byggår:
1906-1907
Avgift:
6 758 kr/mån
Pris:
5 700 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare
Katarina Renghammar
Assisterande
Charlotte Renghammar

Beskrivning

Välkommen till Kaptensgatan 6 - här erbjuds man en fantastisk boendemiljö utöver det vanliga! Lägenhetens planlösning förför redan från entrén med sin generösa takhöjd, flera salonger i fil samt det vackra svängda tornrummet som kronan på verket. Här finns många fina originaldetaljer från 1906 att vila ögonen på samtidigt som lägenheten under senare år har uppdaterats och anpassats till en mer modern och funktionell tillvaro. Balkongen är vänd mot den lummiga och nyrenoverade innergården som nås endast en trappa ner. Så missa inte möjligheten till ett karaktärsfullt boende med gott om plats för såväl umgänge som ett njutningsfullt vardagsliv med gångavstånd till city.

Välkommen in till denna härliga och klassiska våning! Rumsfördelningen är stilren och elegant med hela 3 salonger i fil, serveringsgång, 2 rymliga sovrum samt kök. Våtrummen består av ett helkaklat wc/dusch-utrymme samt gästtoalett och separat tvättstuga. I varje rum återkommer ett flertal tidstypiska detaljer så som vackra takstukaturer, höga golvsocklar, välarbetade pardörrar, generösa fönsterpartier i en mjuka bågformationer samt vackra fiskbensmönstrade parkettgolv. Här på husets andra våningsplan har man god uppsikt över den lummiga innergården som man enkelt når via hiss från köks-entrén. Planlösningen går att anpassa efter behov och familjekonstellation. Oavsett vad, så finns här väldigt stora utrymmen till såväl stort umgänge som ett njutningsfullt vardagsliv. Den vackra serveringsgången står i direkt förbindelse med köket som har ett lugnt och fridfullt läge in mot innergården. Den intilliggande jungfrukammaren gjordes om till fördel för en stor och rymlig tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare. Härifrån har man även utgång till den möblerbara balkongen med utblick över innergården.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
Rudan 3.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 1 av 5, hiss finns.
Storlek:
5 rum varav 3-4 sovrum. Boarea 185 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen.
Byggnad:
Byggnadsår: 1906-1907. Fastigheten Rudan 3 i Halmstad är belägen i Östra Förstaden med adress Kungsgatan 3 - Kaptensgatan 6 och innehåller 18 bostadsrätter samt fyra hyreslokaler. Byggnaden är uppförd 1906-1907 med grund av betong och sockel av kalksten. Ytterväggarna är murade med mörkröd tvåstenstegel. Fasaderna är beklädda med tegel och sandsten på granitsockel. Yttertaken är belagda med målad plåt. Uppvärmning: Uppvärmning sker genom vattenburen fjärrvärme. Övriga utrymmen: Källarförråd och hobbyrum.
Balkong:
Möblerbar balkong med lugnt och ostört läge mot den lummiga innergården.
Uppvärmning och el:
Uppvärmning sker genom vattenburen fjärrvärme.
Energideklaration:
Energiklass E. Specifik energiprestanda 127 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 102 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-09-28. Utföres av Seth Bengtsson.
TV- och internetanslutning:
Fiberanslutning finns via Halmstads stadsnät. Leverantörs-abonnemang tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

Ekonomi

Pris:
5 700 000 kr, utgångspris.
Avgift:
6 758 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andelstal:
Andel i föreningen är 6,71.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 1 468 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 103 kr, hushållsel 1 265 kr och bostadsrättstillägg 100 kr.
Antal personer i hushållet: 4.
Försäkring: Folksam.
Inre reparationsfond:
Inre reparationsfond saknas.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 480 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1000 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Rudan 3 i Halmstad. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen:
Fastigheten Rudan 3 - Kungsgatan 3 & Kaptensgatan 6. Femvånings bostadshus som täcker hela östra delen av kvarteret Rudan. Byggnadskomplexet består av två nästan identiska, utmed gatorna, vinkelbyggda hushalvor. Enligt uppgift i bevarandeplanen stod Rudan 3 färdigbyggd 1906. Byggnaderna uppfördes i den nya jugendstilen efter ritningar av arkitekten Per Lennart Håkansson som även står bakom verken Tullkammarhuset, länslasarettet på Galgberget och Köpmannaföreningens hus på Badhusgatan i Halmstad. Husets arkitektur här på Kungsgatan 3/Kaptensgatan 6 är mycket typiskt både för sin tid och för sin upphovsman.

Stadsdelen Östra Förstaden växte fram i samband med järnvägens ankomst under sista delen av 1800-talet. Området var något av Halmstads representativa fasad mot omvärlden, representerad av järnvägen och hamnen. Kvarteret har än idag en perfekt placering mellan Nissan och järnvägsstationen och de storstilade fasaderna i kombination med de trädplanterade avenyerna gör fortfarande ett ståtligt intryck för Halmstadborna.
Avgiftsförändringar: Föreningen har i dagsläget ingen uppskattning om hur månadsavgifterna i slutänden kommer att påverkas av de kommande renoveringarna.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.
Markägare: Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar:
Ombyggnationen av vindsplanet till bostäder avslutades i januari/februari 2017. En omfattande fasadrenovering mot Kungsgatan och Kaptensgatan samt målning av gatufönster har nyligen slutförts. Gårdshuset har byggts om till fördel för två ytterligare bostäder.

Kommande renoveringar: Planerade underhålls- och reparationsarbeten finns angivna i en rullande femårsplan.

Övriga utrymmen: Källarförråd och hobbyrum.

Övrigt

Omtapetsering av den "runda-salongen" samt sovrummet längst ner i hallen, mittemot köket 2022.

OBS: Det råder eldningsförbud i den öppna spisen.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Kaptensgatan 6
Kaptensgatan 6
Kaptensgatan 6
Kaptensgatan 6
Planritning
Kaptensgatan 6,
30245 Halmstad
Klicka för större karta