Kaptensgatan 6

Alla bilder
På gång
FilmBildspel

Bostadsrättslägenhet - Centrum /Östra Förstaden

Elegant paradvåning på attraktiv adress!

I den anrika fastigheten Rudan 3 erbjuds nu en magnifik och stor våning som utlovar sin nya ägare en fantastisk boendemiljö utöver det vanliga!

På gång

Kaptensgatan 6

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
206  kvm
Biarea:
8 kvm
Antal rum:
6 rum
Våning:
2 av 5, hiss finns
Byggår:
1906-1907
Avgift:
7 525 kr/mån

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Katarina Renghammar

Assisterande

Charlotte Renghammar

Beskrivning

I den anrika fastigheten Rudan 3 erbjuds nu en elegant våning som utlovar sin nya ägare en fantastisk boendemiljö utöver det vanliga! Läget här på husets andra våningsplan är optimalt med hela 3 balkonger i av varierad karaktär, en större som är belägen mot Kaptensgatan samt två mindre mot den lummiga innergården. Interiören lämnar ingen oberörd heller med generös takhöjd, salonger i fil, murad öppen spis samt flertalet välbevarade originaldetaljer från 1906. Så missa inte möjligheten till ett karaktärsfullt boende med gott om plats för såväl umgänge som ett njutningsfullt vardagsliv.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
Rudan 3.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 5, hiss finns.
Storlek:
6 rum varav 3-4 sovrum. Boarea 206 m², biarea 8 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen.
Byggnad:
Byggnadsår: 1906-1907. Fastigheten Rudan 3 i Halmstad är belägen i Östra Förstaden med adress Kungsgatan 3 - Kaptensgatan 6 och innehåller 16 bostadsrätter samt fyra hyreslokaler. Byggnaden är uppförd 1906-1907 med grund av betong och sockel av kalksten. Ytterväggarna är murade med mörkröd tvåstenstegel. Fasaderna är beklädda med tegel och sandsten på granitsockel. Yttertaken är belagda med målad plåt. Uppvärmning: Uppvärmning sker genom vattenburen fjärrvärme. Övriga utrymmen: Källarförråd och hobbyrum.
Uppvärmning och el:
Uppvärmning sker genom vattenburen fjärrvärme.
Energideklaration:
Energiklass E. Specifik energiprestanda 127 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 102 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-09-28. Utföres av Seth Bengtsson.
TV- och internetanslutning:
Fiberanslutning finns via Halmstads stadsnät. (Kabel är framdragen till lägenheten men ej inkopplad). Leverantörs-abonnemang tecknas och bekostas därefter av den enskilde medlemmen.

Ekonomi

Avgift:
7 525 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andelstal:
Andel i föreningen är 7,43.
Indirekt nettoskuld:
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 855 147 kr.
Inre reparationsfond:
Inre reparationsfond saknas.
Pantsättning:
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 480 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1000 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Rudan 3 i Halmstad. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen:
Fastigheten Rudan 3 - Kungsgatan 3 & Kaptensgatan 6. Femvånings bostadshus som täcker hela östra delen av kvarteret Rudan. Byggnadskomplexet består av två nästan identiska, utmed gatorna, vinkelbyggda hushalvor. Enligt uppgift i bevarandeplanen stod Rudan 3 färdigbyggd 1906. Byggnaderna uppfördes i den nya jugendstilen efter ritningar av arkitekten Per Lennart Håkansson som även står bakom verken Tullkammarhuset, länslasarettet på Galgberget och Köpmannaföreningens hus på Badhusgatan i Halmstad. Husets arkitektur här på Kungsgatan 3/Kaptensgatan 6 är mycket typiskt både för sin tid och för sin upphovsman.

Stadsdelen Östra Förstaden växte fram i samband med järnvägens ankomst under sista delen av 1800-talet. Området var något av Halmstads representativa fasad mot omvärlden, representerad av järnvägen och hamnen. Kvarteret har än idag en perfekt placering mellan Nissan och järnvägsstationen och de storstilade fasaderna i kombination med de trädplanterade avenyerna gör fortfarande ett ståtligt intryck för Halmstadborna.
Avgiftsförändringar: Föreningen har i dagsläget ingen uppskattning om hur månadsavgifterna i slutänden kommer att påverkas av de kommande renoveringarna.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.
Markägare: Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar:
Ombyggnationen av vindsplanet till bostäder avslutades i januari/februari 2017. En omfattande fasadrenovering mot Kungsgatan och Kaptensgatan samt målning av gatufönster har nyligen slutförts. Gårdshuset har byggts om till fördel för två ytterligare bostäder.

Kommande renoveringar: Planerade underhålls- och reparationsarbeten finns angivna i en rullande femårsplan.

Övriga utrymmen: Källarförråd och hobbyrum.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Kaptensgatan 6,
30245 Halmstad

Klicka för större karta