Kringelängsvägen 46

Alla bilder
Såld
FilmBildspel

Friliggande villa - Centrum/Väster

Gedigen tegelvilla med centralt läge

Gedigen tegelvilla på hörntomt med centralt läge och närhet till både centrum samt natursköna omgivningar. Många tunga yttre renoveringar har gjorts så som nytt tak, ny servisledning, dränering samt många nya fönster. Nu ges möjlighet för en ny ägare att sätta sin egen prägel på stil och interiör

Såld

Kringelängsvägen 46

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
115  kvm
Biarea:
54 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
574 kvm
Byggår:
1954

Ansvarig mäklare

Charlotte Renghammar

Assisterande

Katarina Renghammar

Beskrivning

Gedigen tegelvilla på hörntomt med centralt läge och närhet till både centrum samt natursköna omgivningar. Effektiv planlösning med tre rymliga sovrum på ovanvåningen samt kök och stora sällskapsytor på entréplan. Många tunga yttre renoveringar har gjorts så som nytt tak, ny servisledning, dränering samt många nya fönster. Nu ges möjlighet för villans nya ägare, den tredje sedan byggåret 1954, att sätta sin egen prägel på stil och interiör.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 115 m², biarea 54 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 3 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 574 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Friköpt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan med källare + vind. Byggnadsår: 1954.
Uteplats:
Inglasad altan + balkong + stenlagd yta vid entrén.
Byggnadssätt:
  • Källare.
  • Tegel.
  • Betong.
  • Tegelstensfasad.
  • Betongpannor.
  • Plåt.
  • 2 -glas isolerglas + 2-glas kopplade.
  • Olja.
  • Självdrag.
  • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Olja. Anläggning: CTC, installerad 2002.
Energideklaration:
Energiklass F. Specifik energiprestanda 93 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 180 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-10-08. Utföres av Lennart Lindgren.
Renoveringar:
2006 Dränering
2006 Flertalet nya fönster
2006 Förbättring av tegelfasad gavel
2007 Nytt tak
2009 Nytt badrum på ovanvåningen
2013 Nya fönster på vån 2 + balkongdörr.
TV- och internetanslutning:
Halmstad stadsnät: Området är uppkopplat och förberett för fiberanslutning vid de flesta fastigheter. I ett uppkopplat område kostar en anslutning idag 20 000 kr, under förutsättning att fiberkabeln är dragen fram till den aktuella tomtgränsen.
Bilplats:
Garage i källarplan (används ej längre, ingen port) + öppen bilplats.
Övriga byggnader:
Förråd för redskap.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Armborstet, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19461028). Område Vid Söndrumsvägen, Stadsplan (Beslutsdatum: 19460222).

Området

Villan har ett oerhört centralt och attraktivt läge, här ifrån är det nära till allt! Hörntomten har ett ljust och fritt läge. Ett lugnt bostadsområde med bekvämt gång- och cykelavstånd till centrum är en eftertraktad kombination som erbjuds just här. Man har även nära till härliga strövområden längst havet och Prins Bertil leden. Badmöjligheter finns vid närbelägen sandstrand eller vid utomhusbadplatsen Brottet. Förskolor, skolor och matvaruaffär finns inom nära räckhåll. Ett flertal busslinjer passerar förbi, som både kan ta dig in till centrum eller till Tylösand en solig dag!.

Övrigt

Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.

För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare.