Ljungbergsgatan 7

Alla bilder
FilmBildspel

Parhus - Väster

Centralt parhus i funkisstil

Letar du efter ett centralt beläget hem med gott om ytor och en charmig atmosfär, då är detta parhus definitivt något för dig! Med gångavstånd till centrum, service, skolor och omsorg, kan du njuta av bekvämligheten att ha allt inom räckhåll. Ett lättskött boende med välfungerande planlösning.

Ljungbergsgatan 7

Typ:
Parhus
Boarea:
124  kvm
Biarea:
95 kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
430,6 kvm
Byggår:
1958
Driftkostnad:
42 029 kr/år
Pris:
3 750 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Charlotte Renghammar

Assisterande

Katarina Renghammar

Beskrivning

År 1958 lät paret Nordqvist uppföra detta gedigna parhusboende i klassisk funkisstil, en stil och karaktär som känns lika rätt nu som då. Efter alla dessa år är det nu dags att överlämna ägandet till någon utanför familjen, vi är övertygade om att du kommer att trivas lika bra på denna attraktiva adress. Läget är så pass centralt att du till och med ser kyrktornet på Stora Torg, en kort promenad så når du city, sjukhuset, Örjans vall eller Galgberget. Trots närheten till centrum så är läget lugnt och ostört, en perfekt kombination. Planlösningen fungerar väldigt väl för familjelivet både till vardag och fest. Uppkopplingen mot fjärrvärmesystemet och tegelfasaden på både hus och garage sänker kravet på underhåll. Tomten är bekväm i sin storlek och trädgården är anlagd på lättskött vis. Friliggande garage och biluppställning utanför ger praktiska fördelar och förenklar vardagen. Kom på visning och upplev den genuina och trivsamma känslan i huset så är vi säkra på att du ser möjligheterna i att skapa ett drömboende på detta attraktiva läge.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD DRAGET 32.
Typ:
Parhus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 124 m², biarea 95 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 6 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 431 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan med källare. Byggnadsår: 1958.
Uteplats:
Öppen altan på husets baksida.
Byggnadssätt:
  • Källare.
  • Tegel.
  • Trä.
  • Tegelstensfasad.
  • Taktegel.
  • Plåt.
  • 3-glas isolerglas + 2-glas isolerglas + 2-glas kopplade.
  • Fjärrvärme.
  • Självdrag.
  • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Fjärrvärme.
Energideklaration:
Energiklass D. Specifik energiprestanda 127 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 97 kWh/m² år.
Renoveringar:
Det byttes till pannor på taket för ca 40 år sedan.
Det stora fönsterpartiet i vardagsrummet byttes i januari 2023.
TV- och internetanslutning:
Halmstad stadsnät finns i området. Ljungbergsgatan 7 är inte ansluten. Området är uppkopplat och förberett för en fiberanslutning vid de flesta fastigheter. I ett uppkopplat område kostar det för närvarande 20 000 kr att ansluta villan, det vill säga när Halmstads stadsnät tidigare lagt ner tom kanalisation vid tomtgränsen.
Bilplats:
Garage och öppen bilplats.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Draget, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1957-03-01). Kvarteret draget, Detaljplan (Beslutsdatum: 1945-04-13).

Ekonomi

Pris:
3 750 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 3 096 000 kr varav byggnadsvärde 1 766 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 330 000 kr och småhusbyggnad 1 766 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
8 874 kr/år
Pantbrev:
Totalt 190 600 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 42 029 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 22 683 kr, försäkring 4 902 kr, elkostnad 9 020 kr, vatten/avlopp 2 725 kr och renhållning 2 699 kr. Årlig elförbrukning: 2 190 kWh/år.
Försäkring: Trygg Hansa.
Fastighetsskatt/-avgift 8 874 kr/år tillkommer.

Området

Uppe på Västers lummiga höjder är läget väldigt bra, centralt men ändå lugnt och med begränsad biltrafik. Gångavstånd, till både centrum, Länssjukhuset, Galgbergets friluftsområden, Örjans vall och flygplatsen. Komplett köpcentrum finns på Flygstaden några km bort. Stort utbud av både kommunala och privata förskolor och skolor finns i närområdet. Natursköna omgivningar i form av Galgbergets unika rekreationsområde med elbelysta motionsslinga, promenadstråk, ute-gym och den populära lekplatsen Sagoängen. Det närliggande friluftsmuseet Hallandsgården är beläget på Galgbergets södra sluttning och anordnar välbesökta sommar-evenemang och midsommarfirande. Nära till allt kan man summera detta centrala villaläge!.

Övrigt

Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Dödsboet kommer i samband med kontraktsskrivning friskriva sig från allt ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Ljungbergsgatan 7,
30234 Halmstad

Klicka för större karta