• Bild 1
 • Bild 2
 • Bild 3
 • Bild 4
 • Bild 5

Majgården, Ågarpsvägen 3

Alla bilder
FilmBildspel
Friliggande villa - Ågarp
Lantlig idyll endast 10 minuter från stan!

Drömmer du om ett lantligt boende med gott om plats för både familjeliv, odling-, och hobbyintresse samt även gäster & vänner. Då är Majgården ditt rätta ställe! Allt är genomgående i gott skick och prydligt inramat av en charmig och idyllisk hemkänsla. Öppna vidder endast 10 min från stan!

Majgården, Ågarpsvägen 3

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
216  kvm
Biarea:
150 kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
3 000 kvm
Byggår:
1942
Pris:
6 375 000 kr, utgångspris

Visning

Lördag15/6

Föranmälan krävs, vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för tidsbokning!

Tisdag18/6

Föranmälan krävs, vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för tidsbokning!

Ansvarig mäklare
Katarina Renghammar
Assisterande
Charlotte Renghammar

Beskrivning

Det är sällan som husen i attraktiva Ågarp/Tiarp är till salu, men nu har vi nöjet att erbjuda denna lilla lysande pärla till nästa ägare som drömmer om ett idylliskt familjeliv i lantlig miljö. Ytorna är generösa så väl in- som utvändigt och erbjuder gott om plats för alla behov eller t.om. egen verksamhet? Byggnadsstommen från 40-talet är gedigen och robust och har vidareutvecklas av både tidigare- och nuvarande ägare till en fantastisk boendemiljö med moderna bekvämligheter i perfekt kombination med gammal charm. Ett privat läge på stor tomt med utsikt över fria vidder, endast 10 minuter från stan är sannerligen en unik kombination! Ågarp och grann-samhället Tiarp har en mycket aktiv trivsel-förening där det anordnas ett flertal gemensamma aktiviteter under året, vilket bidrar till en trevlig gemenskap och en levande landsbygd. Bostadshuset inrymmer även ledigt den större familjen och här finns dessutom värdefulla bi-ytor i form av källare, friliggande garage och bastuhus. Tomtens yta är synnerligen generös och ger utrymme till både odlings-, hobbyintresse och trygg lek innanför det inhägnande staketet. Solläget är också optimalt och följer med från tidig morgon till sen kväll.
Missa inte chansen att uppleva detta karaktärsfulla boende på plats, boka din visningstid redan idag!

Vi når villans huvudentré via den väder-skyddade verandan och möts här av de vita och vackra pardörrarna. Vi öppnar och möts nu av den stora och välkomnade hallen som ger oss en fin överblick över våningsplanet och de intilliggande rummen, vi noterar även den vackra trappan som löper upp till husets andra plan. Här i hallen finns gott om plats för både ytterkläder och skor, intrycket redan här är ljust och luftigt! Vi går vidare till matrummet som står i direkt förbindelse med kök och matplats. Båda rummen flödar av dagsljus via flertalet av fönster och vi lägger märke till de fina trägolven i kombination med de nymålade väggarna i behagliga och lugna toner. Köket som utgör husets hjärta och naturliga mötespunkt består av ett härligt lant-kök med gott om förvarings- och arbetsutrymmen. Till detta har man även adderat all modern utrustning i kombination med gammal charm och en värmande kamin. Vi går vidare och når nu den praktiska groventrén som står i förbindelse till den stora solaltanen och trädgården, här är även den fullutrustade tvättavdelningen placerad. Vidare finner vi ett stort och härligt badrum med både bubbelbadkar, dusch och separat bastu. Nu kvarstår ett kontor (alt. sovrum) samt tv-rum här på nederplanet. Båda rummen har en ljus och harmonisk interiör med nylagda golv och ytskikt.

Vi går nu vidare upp till villans andra våningsplan och vi slås av även här av den härliga och ljusa rymden. Den extra takhöjden och flertalet fönster återkommer även här och förstärker genomgående intrycket. Det stora allrummet ger perfekta umgänges-ytor för husets barn/ungdomar eller så samlas hela familjen för mysiga hemmakvällar runt den värmande braskaminen. Vi noterar även två rymliga barnrum med genomgående nya och fräscha ytskikt på såväl golv som väggar. Här finns även ett större master-bedroom med gott om kläd-förvaring i den inbyggda garderobsväggen samt fri utsikt över den lummiga trädgården. Även här är alla ytskikt utbytta till ljusa och harmoniska materialval. Nu återstår det helkaklade wc/duschutrymmet som är både fullutrustat och modernt på alla sätt, och står i fin kontrast till de karaktärsfulla takbjälkarna som framträder fint som en inredningsdetalj.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD VAPNÖ-ÅGARP 6:1.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 216 m², biarea 150 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 7 rum varav 4-5 sovrum. Uppgifter enligt mätning: 216 m2 boarea + 150 m2 biarea (90 m2 källare + 60 m2 garage). Uppgifter enligt taxeringsunderlag: 127 m2 boarea + 0 m2 biarea.
Tomt:
Tomtarea 3 000 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1,5 plan med källare. Byggnadsår: 1942. Laddstolpe till elbil ingår i köpet.
Uteplats:
Stor nybyggd solaltan med generöst solinfall från tidig morgon till sen kväll.
Byggnadssätt:
 • Sand.
 • Huggen sten.
 • Källare.
 • Trä.
 • Trä.
 • Stående träpanel.
 • Taktegel.
 • Plåt.
 • 3-glasfönster isoler +( 2-glas kopplade i källardel).
 • Bergvärmepump + 2 st braskaminer (sotade regelbundet).
 • Självdrag.
 • Enskilt vatten med grävd brunn.
 • Enskilt avlopp med biofilter installerat 2021 (godkänd).
Uppvärmning och el:
Bergvärmepump + 2 st braskaminer (sotade regelbundet). Anläggning: installerad 2010. El, stammar: Ledningar bytta. El, jordat eller ojordat: Jordat. Huvudsäkring: 25 A. 3 fas-uttag i källare samt till laddstolpe.
Energideklaration:
Energiklass E. Specifik energiprestanda 74 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 143 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-11-30. Utföres av Anticimex Carl Zetterlund.
Renoveringsår:
2005.
Renoveringar:
RENOVERINGAR UTFÖRDA AV FÖRRA ÄGAREN:

2003 Dränering av källare och omläggning av tak (byte av papp + läkt , gamla tegelpannor återlades)

2005 Ny fasad inkl fönster och tilläggsisolering (5 cm cellplast)+ Utbyggnad av badrum och bastu samt ombyggnad av hall. *

2010 Installation av bergvärme-anläggning

2020 Nytt badrum på vån 2

2021 Ny avloppsanläggning med biofilter + ommålning av norra- och östra-fasaden

2021 Installerades Grohe Sense Guard ** på inkommnade vattenledning

* Förra ägaren bytte även ut elen i huset samt installerade jordfelsbrytare (årtal okänt, men förmodligen 2005)
** GROHE SENSE GUARD övervaknign av vattenförbrukning, upptäckt av läckage och rörbrott + automatisk avstängning av vattentillförsel - även om du själv inte är hemma.


RENOVERINGAR UTFÖRDA AV NUVARANDE ÄGARE:

2022 Klätt in skorstenen med plåt + ommålning av bastuhuset

2023 Nya golv på vån 2, i 3 sovrum samt allrum av typen oljepigmenterad ek-parkett, 3 stav. + nya golv på vån 1 i kontor och tv-rum av typen ekparkett i 3 stav.
Ombyggnation av den invändiga trappan som kläddes med 1-stavig ekparkett samt platsbyggt räcke bestående av pulverlackerat svart stål.
Ny altan (trätrall) inkl. utvändig trappa och räcke. Nya källarfönster (2 st).
Nytt staket runt tomten.
Under 2022-2023 gjordes större delen av alla ytskikt om (målning och golv).
Eluttag och strömbrytare är utbytta.
TV- och internetanslutning:
Fiberanslutning via Halmstads stadsnät 125 kr/mån, avtal övertas av ny ägare.
Bilplats:
Friliggande 3-bilsgarage ca 60 m2 + öppen biluppfart med plats för 4-5 st bilar.
Övriga byggnader:
Friliggande bastu-hus om ca 10 m2 med bastu-aggregat fr Harvia och separat omklädningsdel. Utanför kan man njuta av den sena kvällssolen på den öppna solaltanen.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: HALMSTAD TIARP GA:1.

Ekonomi

Pris:
6 375 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 2 242 000 kr varav byggnadsvärde 1 442 000 kr. Fördelat på: småhusmark 800 000 kr och småhusbyggnad 1 442 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 525 kr/år
Pantbrev:
Totalt 1 964 151 kr.
Driftkostnad:
Fastighetsskatt/-avgift 9 525 kr/år tillkommer.

Området

I Ågarp och Tiarp bor man med en rofylld känsla av landet, men har fortfarande nära till stort serviceutbud i Flygstadens handelsområde samt till skolomsorg i Gullbrandstorp och Söndrum. På endast ca 7 minuters bilfärd når man centrum eller påfarten till E6 för snabb access norr- eller söder ut . Det finns även närliggande utflyktsmål och smultronställen som är väl värda ett besök, som tex Heagård och Möllegård om man vill besöka härliga miljöer och i kombination med att handla lokalt och närodlat.
Har man hästintresse så är detta dessutom det optimala läget med både ridhus och bra bilfria ridvägar samt har möjligheten till långa avkopplande skogspromenader. Möjlighet till stallplatser finns i tex. närliggande Tiarps gård, Ågarp Skogslund och Ågarps gård som har egna ridanläggningar i olika omfattning. "Näst-gårds" ligger även en av Sveriges vackraste hästgårdar, Bäckatorp Gård, som erbjuder uppstallning och utbildning av företrädesvis tävlingshästar inom hoppsporten samt dressyr. Även Mickedalas stall i centrum med ridhus ligger på behörigt avstånd.

Den lokala byalagsföreningen är synnerligen aktiv och anordnar ett flertal aktiviteter för de boende och värnar stort om bygdens historia, trivsel och praktiska detaljer. Läs mer om Vapnödalens Byalagsförening!.

Övrigt

Förbesiktning & dolda fel försäkring
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.
För mer info om försäkringsvillkoren se www.doldafel.se.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Majgården, Ågarpsvägen 3
Majgården, Ågarpsvägen 3
Majgården, Ågarpsvägen 3
Majgården, Ågarpsvägen 3
Planritning
Planritning
Majgården,
Ågarpsvägen 3,
30591 Halmstad
Klicka för större karta