Norra väret 15

Alla bilder
Kommande
FilmBildspel

Fritidshus - Östra Stranden

En bekväm och lättskött sommaridyll eller ett boende att njuta av året runt?

Ett modernt och tilltalande fritidsboende att njuta av året om. Här finns plats för allt som hör ett modernt och lättskött boende i litet "villa-format". Läget är utmärkt inom det prydliga och välskötta området. Marken ägs gemensamt i förening vilket skapar trygghet och förmåner för medlemmarna.

Kommande

Norra väret 15

Typ:
Fritidshus
Boarea:
50  kvm
Biarea:
10 kvm
Antal rum:
2 rum
Byggår:
2003
Driftkostnad:
30 075 kr/år

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Charlotte Renghammar

Assisterande

Katarina Renghammar

Beskrivning

Ett modernt och tilltalande fritidsboende att njuta av året om. Här finns plats för allt som hör ett modernt och lättskött boende i litet "villa-format". Det härliga Spa-badet och det stora trädäcket inbjuder till både egen vardagslyx och umgänge med familj och vänner. Övernattande gäster bäddas ner i den isolerade friggeboden. Bilen parkeras bekvämt utanför dörren eller på någon av föreningens parkeringsplatser. Läget är utmärkt inom det prydliga och välskötta området. Marken ägs gemensamt i förening och ekonomin är god vilket ger medlemmarna gemensamma förmåner i bl.a. gemensam grill- och lekplats. Här njuter man av lugnet hemma samtidigt som det ljuvliga strandlivet och Badvägens härliga sommarplus bara ligger några minuters promenad bort.

Nuvarande ägare har tagit fram ritningar och fått beviljat lov för tillbyggnad av stugan (15 kvm).

Fakta

Fastighetsbeteckning:
Norra Väret 15 (byggnad + andelsrätt) belägen inom Halmstad 4:40.
Typ:
Fritidshus. 225 - Småhusenhet, småhus på ofri grund.
Storlek:
Boarea 50 m², biarea 10 m². 2 rum varav 1 sovrum. Loftet tillkommer utöver boaean.
Tomt:
OBS marken ägs av Norra Väret Ek. förening.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1,5 plan. Byggnadsår: 2003.
Uteplats:
Överbyggd altan samt stor öppen altan med trätrall.
Byggnadssätt:
 • Sand.
 • Betong.
 • Platta på mark.
 • Isolerad regelstomme.
 • Trä.
 • Stående träpanel.
 • Betongpannor.
 • Plåt.
 • 3-glasfönster isoler.
 • Direktverkande el.
 • Självdrag.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Direktverkande el.
Energideklaration:
Energideklaration behövs ej.
TV- och internetanslutning:
Halmstad stadsnät.
Bilplats:
Parkering vid stugan samt vid föreningens gemensamma parkeringsplatser.
Övriga byggnader:
Friggebod, isolerad och inredd för tex sovplatser eller förråd.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 1 228 000 kr varav byggnadsvärde 1 228 000 kr. Fördelat på: småhusbyggnad 1 228 000 kr. Typkod 225 - Småhusenhet, småhus på ofri grund. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
4 262 kr/år
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 30 075 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 3 003 kr, elkostnad 19 055 kr, renhållning 1 017 kr och samfällighet 7 000 kr. Årsavgift til föreningen 7.000 kr inkluderar arrendeavgift 10 kr, vatten & avlopp, fastighetsskatt för marken, sophämtning gemensamma ytor etc.

Extra kostnad för helårsboende är 1000 kr/år

Vid köp tar föreningen ut en avgift på 500 kr av ny medlem.
Försäkring: Antagen kostnad för villaförsäkring.
Fastighetsskatt/-avgift 4 262 kr/år tillkommer.

Området

Östra Stranden ca 4 km från centrum, är en av Halmstads populäraste badstränder. Mycket av den gamla atmosfären finns kvar med badstugor inbäddade i dynerna. Stranden är långgrund och barnvänlig. Handikappbad med bemanning finns på Gröningen. Längst söderut vid Fylleåns mynning, finns ett naturreservat med strandskog och rikt djurliv. Även golfbana och populära Hagöns camping finns i denna de av Östra Stranden. I områdets centrala delar finns sommartid även minigolfbanor, restauranger, glassbarer, livsmedelsbutik och go cart. Östra Stranden är en riktig sommaridyll, lika populärt för Halmstadborna som för turister och badgäster!.

Övrigt

Förbesiktning
Villan är förbesiktigad av besiktningsman (medlem i SBR) och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning, det går även bra att få ta del av protokollet i förväg. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska han/hon tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Planbestämmelser:
Enligt planbestämmelserna medges 50 kvm byggnadsarea. Även på höjden finns potential upp till 3 m byggnadshöjd och max höjd 5 m. Utöver planbestämmelserna finns attefall och friggebod som alternativ.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Norra väret 15,
302 60 Halmstad

Klicka för större karta