Penselgränd 4

Alla bilder
FilmBildspel

Friliggande villa - Bergsgård/Bäckagård

Högklassig familjevilla på attraktiv adress

Med tilltalande stil och exklusiv känsla har nuvarande ägare lyckats skapa ett boende som passar den moderna och medvetna barnfamiljen perfekt! Planlösningen och interiören fungerar utmärkt för både vardagen med familjen och umgänget med vännerna. Utemiljön är insynsskyddad och en dröm för många.

Penselgränd 4

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
183  kvm
Biarea:
62 kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
704 kvm
Byggår:
1974
Driftkostnad:
54 512 kr/år
Pris:
7 150 000 kr, utgångspris

Visning

Söndag3/7

Välkommen att boka visningstid

Ansvarig mäklare

Charlotte Renghammar

Assisterande

Katarina Renghammar

Beskrivning

Tilltalande familjevilla i toppklass!! Här har man lyckats skapa ett härligt villaliv i modern och uppdaterad stil såväl inomhus som utomhus. Materialvalen är genomgående av hög kvalitet och i tilltalande stil som passar de flesta. Här njuter man av komforten och effektiviteten av ett modernt värmesystem då man borrat för bergvärme 2015 och även kopplat till frikylningssystem för varma sommarnätter. Köket är från 2021 och i toppmodernt utförande från Ballingslöv, allt i en exklusiv stil. Planlösningen är perfekt för familjeliv och umgänge då flera separata sällskapsytor finns att välja mellan. De fina boytorna kompletteras med den separata byggnaden där man inrett för hemmakontor och gästrum. Ytan är lika perfekt som ungdomsrum, hobbyverksamhet eller dylikt. Utomhus finns flertalet insynsskyddade och tilltalande miljöer att njuta av året runt. Dessutom finns det stora uterummet som en given samlingsplats både till vardag och fest. Den attraktiva poolanläggningen, som byggdes 2019, bjuder in till mycket lek, bad och umgänge i en skön och avkopplande atmosfär.

Boka din visningstid så får du chansen att uppleva detta attraktiva boende på plats!

Varmt välkomna till Penselgränd 4. Bilen parkeras vid någon av de öppna bilplatserna, uppfarten och stora delar av framsidan byggdes om 2020 med gjuten betong som mönsterstämplats. Snyggt och lättskött! Ytan vid entrén har blivit en perfekt hörna att samlas vid och njuta av kvällssolen på . Den mobila eldstaden förstärker mysfaktorn rejält. Nu kliver vi in i huset, innanför dörren ligger ett vackert klinkergolv, med golvvärme, i behagliga gråa toner. På höger hand finns två stora garderober, som snygg och effektiv förvaring. Vi tar oss vidare till vardagsrummet, ett ljust och välkomnade rum med ljust parkettgolv och vitmålade väggar. Den öppna spisen har murats om och målats för att få till en mer modern touch. Kassetten gör eldningen mer effektiv och säker. Planlösningen har förändrats och öppnats upp under 2021 då det toppmoderna köket byggdes. Köket från Ballingslöv ger gott om plats för både matlagning och skönt barhäng vid köksön. Köket är utrustat med alla moderna funktioner som t.e.x. spishäll med inbyggd fläkt, dubbla vaskar, integrerade vitvaror, vinkyl m.m. Vi lägger märke til de många och stora fönsterna som släpper in massor med dagsljus. Utanför vardagsrummet hittar vi det stora inglasade uterummet, perfekt för stunder då lite extra väderskydd behövs. På golvet ligger ett snyggt och praktiskt klinkergolv.. Skjutdörrarna kan öppnas i stort sett helt mot den härliga trädgårds- och poolmiljön. Här finns ca 100 kvm trädäck att häng på. Genom platsbyggda spaljéer har man skapat en insynsskyddad och privat oas.

Nu tar vi oss in igen och en halv trappa upp til den privata delen med tre sovrum, badrum, och klädkammare. Två av sovrummen har utgång till balkongen mot trädgårdssidan. Badrummet byggdes om 2012 med helkaklade väggar och klinkgergolv med golvvärme, badkar, dusch och dubbla handfat så här finns gott om plats för hela familjen. I taket i hallen finns ett kylaggregat som förser rummen med behaglig kyla under varma sommarnätter.

Vi tar oss nu en halv trappa ner från entréplanet och når då det optimala allrummet där man gärna samlas för tv-tittande och familjemys. Vägg i vägg med allrummet ligger bastun som byggdes om för några år sedan med bl.a. nya bastulavar och nytt aggregat. De stora förändringen blev dock den utvändiga trappan som skapar förbindelse med poolen, perfekt för en dusch före och efter badet!
Intill bastun finns ytterligare ett stort rum som passar lika bra som hemmakontor, gästrum, sovrum, hobbyrum etc. Vi tittar även in i tvättstugan som är ovanligt stor, gott om plats för både tvätt och klädvård. En konvektorfläkt värmer upp ytan och torkar tvätten på nolltid. Intill trappan finns en gästtoalett.

Det förre detta garaget har byggts om till hemmakontor och gästhus under 2019. Ett perfekt komplement till övriga bostadsytor.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD BÄCKAGÅRD 1:30.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 183 m², biarea 62 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 6 rum varav 3-4 sovrum. Angiven boarea är baserad på följande uppgifter: Entréplan 61 kv,m. ovanplan 61 kvm, källarplan 61 kvm = 183 kvm Ytorna är uppmätta av besiktningsman i samband med besiktning och Energideklaration Biarea enligt följande: Fd garage ca 22 kvm, uterum ca 30 kvm, trådgårdsförråd ca 10 kvm = 62 kvm Boarea enligt taxering: 115 kvm. Biarea enligt taxering: 60 kvm.
Tomt:
Tomtarea 704 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2-plan etage. Byggnadsår: 1974. Kylaggregat vid sovrum som är kopplat till bergvärmeanläggningen.
Uteplats:
Inglasat uterum med klinkergolv samt plasttak. Öppen altan på framsidan.
Byggnadssätt:
 • Lecablock.
 • Källare + platta på mark.
 • Isolerad regelstomme.
 • Trä.
 • Tegelstensfasad, målad 2014.
 • Betongpannor, målade 2015.
 • Plåt.
 • 3-glasfönster isoler.
 • Bergvärmepump + vattenburet värmesystem.
 • Självdrag + fuktstyrd fläkt i badrum + tilluftsventiler.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Bergvärmepump + vattenburet värmesystem. Anläggning: Nibe, installerad 2015. Ny el i källaren samt ny elcentral.
Energideklaration:
Energiklass D. Specifik energiprestanda 51 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 101 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2022-06-25.
Renoveringar:
2022
Ny Pergola på framsidan av garaget
Förstärkning av staket och nya ribbor på baksidan för att förhindra insyn
Nytt bastuaggregat
2021
Helt nytt kök från Ballingslöv med nya vitvaror från Siemens
2 s nya platsbyggda garderober i hallen
Nya klinkerplattor och golvvärme i entrén
Ommålning av samtliga ytskikt och väggar samt byte till enhetligt parkettgolv i samtliga rum på entréplan
Ny tvättmaskin från Elektrolux
Installation av elbilsladdare från DEFA
Nytt hemlarm med kameror från Securitas
2020
Ny garageuppfart med betong och stansade plattor och belysning
Nytt golv på vinden
2019
Nytt tak på garaget och förrådet
Nytt Förråd 10 m2
Ny pool 9x3,5 meter med täckt pooltak och poolvärmepump från Gullberg & Jansson
Ca 100 kvm nytt trädäck i anslutning till poolen
Ny utvändig trappa med glastak och ny glasdörr med ingång till bastun från trädgården
Ombyggnad av garage till kontor med nya dörrar, fönster, nya golv, ytskikt och ny el
Ny belysning av spottar och elarbeten i trädgården i anslutning till poolen
Ny el i källaren
Nytt staket kring större delen av trädgården
2016
Ny vattenutkastare på garageuppfarten
Anslutning av fiber via Halmstads Stadsnät
2015
installation av bergvärme och bergvärmepump samt nya element (tidigare takvärme)
Installation av frånkyla/AC på övervåningen vid sovrummen
Ommålning av taket
2014
Ommålning av huset
2013
Byte av fönster till 3 glasfönster
2012
Nytt kaklat badrum, med dusch och badkar
2011
Ny dränering samt isolering av källarväggar med s.k. Isodrän.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Halmstad Stadsnät.
Bilplats:
Öppen bilplats med elbilsladdare (DEFA).
Övriga byggnader:
Fd garagebyggnad byggdes om till kontor/gästrum 2019. Förrådsbyggnad (10 kvm) byggdes 2019.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Eketånga Ga:17. Planer och bestämmelser: Bäckagård 1:1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19701009). Rättigheter last: Avtalsservitut: Immission - Se beskrivning. : Avtalsservitut IMMISSION.

Ekonomi

Pris:
7 150 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 3 160 000 kr varav byggnadsvärde 2 094 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 066 000 kr och småhusbyggnad 2 094 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
8 874 kr/år
Pantbrev:
Totalt 3 170 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 54 512 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 5 959 kr, elkostnad 41 854 kr, vatten/avlopp 3 500 kr, sotning 500 kr och renhållning 2 699 kr.
Antal personer i hushållet: 4.
Fastighetsskatt/-avgift 8 874 kr/år tillkommer.

Området

Området runt Penselgränd ligger mellan de lika populära områdena Bäckagård och Bergsgård. Ett ypperligt läge ca 6 km från Halmstad centrum. Härifrån har man nära till det mesta, såväl natursköna omgivningar som all tänkbar service. På kort promenadavstånd når man det uppskattade vandringsstråket "Prins Bertil leden" som löper mellan centrum och Tylösand. Lika nära är det till den pittoreska småbåtshamnen Grötvik. Salta bad från barnvänlig sandstrand finns bara någon km bort. Sommartid erbjuder Tylösand ett komplett nöjes- och golfutbud. Inom Bäckagårdsområdet finns matvarubutik, kvarterskrog, frisör, vårdcentral, förskola och skola. Lokalbussarna trafikerar området med flera busslinjer. Det kompletta köpcentrat Flygstaden ligger bara några km bort.
Läget blir extra barnvänligt med återvändsgata och många gång- och cykelbanor intill. Här trivs boende i alla åldrar!.

Övrigt

Förbesiktning & dolda fel försäkring
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.
För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare

Fast/lös egendom som inte ingår i köpet:
Utekök
Planteringslådor i cortenplåt på framsidan
Eldstad i cortenplåt på framsidan
Sittgrupp i tryckimpregnerat trä på framsidan

Fast/lös egendom som ingår i köpet:
Utedusch
Utehögtalare
Elbilsladdare.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Penselgränd 4,
302 77 Halmstad

Klicka för större karta