• Bild 1
 • Bild 2
 • Bild 3
 • Bild 4
 • Bild 5

Planetgatan 10

Alla bilder
FilmBildspel
Kedjehus - Mickedala
Välhållet och välplanerat på populära Mickedala!

Här på populära Mickedala finns ett optimalt 1-plansboende med fritt läge mot grönområde och med all tänkbar service och bekvämligheter inom kort räckhåll. Skicket är välvårdat och många exteriöra renoveringar är genomförda under senare år. Väl mött på visning av detta centrala & trivsamma boende!

Planetgatan 10

Typ:
Kedjehus
Boarea:
115  kvm
Biarea:
33 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
474,9 kvm
Byggår:
1967
Driftkostnad:
34 543 kr/år
Pris:
3 450 000 kr, utgångspris

Visning

Onsdag17/4

Boka själv enkelt via vårt webb-formulär!

Ansvarig mäklare
Katarina Renghammar
Assisterande
Charlotte Renghammar

Beskrivning

Adressen Planetgatan 10 har varit ett kärt hem för en och samma familj sedan byggåret 1967 och kan nu med varm hand lämnas över till en ny lycklig ägare. Huset har genom åren tagits väl hand om. Och där många utvändiga renoveringar har genomförts under den senaste tiden så som takbyte, nya fönster, ytterdörrar samt plåt- och putsarbeten. Invändigt är planlösningen flexibel och går därmed att anpassa efter nästa ägares behov och önskemål. Tomten är av lättskött format och läget extra fritt då det angränsar till grönområde. Extra plus för ett soligt västerläge, där uterummet förlänger säsongen från tidig vår till sen höst. Bilen ställer du bekvämt på uppfarten alternativt i det väderskyddade garaget.

Välkommen till Planetgatan 10! Vi når husets entré via den stensatta passagen som bildas mellan huset och garagebyggnaden. Bilen ställer du bekvämt på uppfarten eller i det väderskyddade garaget. Vi stiger nu in via huvudentrén på husets gavel och möts av en ljus och välkomnade hall. Här finns plats för både förvaring av ytterkläder och skor i det praktiska kapprummet. I direkt anslutning till entrén finner vi wc/dusch-utrymmet som är utrustat med våtmatta resp. våttapet på väggar. vi noterar även vitt porslin, duschplats, samt en toppmatad tvättmaskin. Extra plus för det gavel-placerade fönstret förser rummet generöst med dagsljus. Vi återvänder till hallen där vi nu på vår högra sida finner ett rymligt sovrum med utblick mot den lugna och grönskande baksidan. De vita innerdörrarna ger ett ljust och trevligt intryck i kombination med den lilla gästtoaletten renoverades under 2016. Vidare finner vi en praktisk klädkammare som är mycket rymlig till sin storlek. Vidare på vår vänster sida når vi det hemtrevliga köket som har gott om skåp och bänkytor. Luckorna består av vita profilerade luckor, bänkskivor av laminat samt vitt kakel som stänkskydd. Från köket har direkt utgång till trädgården och husets framsida. Intilliggande till köket finner matrummet som ger möjlighet till en mer öppen planlösning mellan rummen om väggen däremellan tas ner. Vi går vidare till vardagsrummet som upplevs både rymligt och ljust, härifrån har man även utgång till det inglasade uterummet som förlänger utesäsongen från tidig vår till sen höst. Nu återstår det ytterligare två sovrum , där båda är mycket rymliga till sin storlek och har en ljus interiör.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD EDEN 2.
Typ:
Kedjehus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 115 m², biarea 33 m². Boareauppgift enligt Ritning(ar). 5 rum varav 3-4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 475 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan. Byggnadsår: 1967.
Uteplats:
Uterum uppfört 2012.
Byggnadssätt:
 • Sand.
 • Betong.
 • Platta på mark.
 • Trä.
 • Trä.
 • Tegelstensfasad och puts.
 • Betongpannor.
 • Plåt.
 • 3-glasfönster.
 • Direktverkande el.
 • Självdrag.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Direktverkande el.
Energideklaration:
Energiklass F. Specifik energiprestanda 91 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 177 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2024-03-04. Utföres av Lennart Lindgren, Lindgren Kontroll AB.
Renoveringar:
Nuvarande ägare representerar ett dödsbo och har därmed begränsad kunskap om husets skick samt renoverings-år, m.m.

Ca 2010 Nytt yttertak inkl. plåtarbeten samt nya 3-glasfönster
2011 Nya innerdörrar, ytterdörr, förråds-dörrar samt garageport
2012 Uppförande av uterum samt putsning av gavel vid entrén
2016 Renovering av gästtoalett.
TV- och internetanslutning:
Fastigheten är ej ansluten till fiber. Halmstads stadsnät finns i området och anslutningsavgift är 20 000 kr.
Bilplats:
Garage med plats för 1 bil och nyare port (årtal okänt).
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Område vid mickedala, Stadsplan (Beslutsdatum: 1962-09-21, Senast ändrad: 2011-02-24). Eden, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1963-09-13).

Ekonomi

Pris:
3 450 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 2 157 000 kr varav byggnadsvärde 1 170 000 kr. Fördelat på: småhusmark 987 000 kr och småhusbyggnad 1 170 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021. Nytt taxeringsförslag för 2024 är 2 783 000 kr. (Varav markvärde 1 283 000 kr resp. byggnadsvärde 1 500 000 kr).
Fastighetsskatt/-avgift:
9 525 kr/år
Pantbrev:
Totalt 76 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 34 543 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 3 682 kr, elkostnad 26 415 kr, vatten/avlopp 2 680 kr och renhållning 1 766 kr. Årlig elförbrukning: 15 199 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 1.
Försäkring: Länsförsäkringar.
Fastighetsskatt/-avgift 9 525 kr/år tillkommer.

Området

Huset har ett mycket centralt och attraktivt läge på Mickedala med fritt och ljust läge mot grönområde. Gångavstånd, till både centrum, Länssjukhuset, Galgbergets friluftsområden och flygplatsen. Stort utbud av både kommunala och privata förskolor och skolor finns i närområdet. Natursköna omgivningar i form av Galgbergets unika rekreationsområde med elbelysta motionsslinga, promenadstråk, ute-gym och den populära lekplatsen Sagoängen, sommarcafé m.m. Ett flertal busslinjer trafikerar området och det kompletta köpcentret Flygstaden nås på endast några minuters bilavstånd. Nära till allt kan man summera detta centrala och välfungerande boende!.

Övrigt

Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för ev. rådfrågan.

Säljarna kommer i samband med kontraktsskrivning friskriva sig från allt ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Planetgatan 10
Planetgatan 10
Planetgatan 10
Planetgatan 10
Planritning
Planetgatan 10,
30235 Halmstad
Klicka för större karta