Rågångsvägen 94

Alla bilder
FilmBildspel

Friliggande villa - Skummeslövsstrand

Havsnära och synnerligen välskött boende!

Modernt och välskött helårsboende eller ett lyxigt fritidsboende? Du väljer och njuter varje dag! Missa inte den upplevelse, kom på visning!

Rågångsvägen 94

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
81  kvm
Biarea:
28 kvm
Antal rum:
3 rum
Tomtarea:
800 kvm
Byggår:
1979
Driftkostnad:
31 270 kr/år
Pris:
3 500 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Charlotte Renghammar

Assisterande

Katarina Renghammar

Beskrivning

Kom och upplev detta attraktiva och kustnära boende, njut av lugnet, de fria strandvidderna och den hänförande kustmiljön. Här väljer du mellan året-runt-boende eller ett högklassigt fritidsboende. Vi noterar många mervärden med detta härliga boende, med bl.a. ett flertal uteplatser i varierat utförande, vardagsrum med kamin och öppen planlösning mot praktiskt och modernt arbetskök. Skicket är synnerligen gott såväl in- som utvändigt. Uteplatserna finns på olika ställen för att fånga det bästa solläget eller vindskyddet för stunden.
Välkommen till Rågångsvägen 94, ett smultronställe mitt i det kustnära paradiset.

I direkt anslutning till carporten finner vi den praktiska och väderskyddade entrén till huset. När vi nu stiger in i huset möts vi av en ljus och välkomnande hall. I direkt anslutning till entrén finner vi inte bara en, utan två praktiska garderober med goda förvaringsmöljigheter för såväl både ytterkläder och skor. Vidare finner vi även wc/dusch-utrymmet som är inrett med vitt porslin samt ljus våtmatta- och tapet på väggarna. Vi går vidare till husets medelpunkt som består av ett praktiskt arbetskök med öppen planlösning mot det intilliggande vardagsrummet. Köket består av svarta stilrena luckor med grått stänkskydd och tåliga arbetsbänkar av grå laminat.
Det härliga vardagsrummet i vinkel har ett flertal fönster samt utgång till både det inglasade uterummet samt den öppna solaltanen. Välj efter väderlek och säsong! Här i vardagsrummet står även den effektiva braskamin som sprider både värme och trivsel under den kallare årstiden.
Det större sovrummet med plats för dubbelsäng har egen utgång till den överbyggda altanen och det andra mindre rummet lämpar sig utmärkt för hemma kontoret alt. gästrum.

I separat men intilliggande byggnad finner vi en effektiv tvätt-avdelning samt värdefulla förvaringsmöjligheter i förråd och snickarbod.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
Byggnad belägen inom fastigheten Laholm Skummeslöv 27:1 (tomt nr 32).
Typ:
Friliggande villa. 225 - Småhusenhet, småhus på ofri grund.
Storlek:
Boarea 81 m², biarea 28 m². Boareauppgift enligt Mätning. 3 rum varav 2-3 sovrum. Boarea enl taxering 72 kvm. Mätning vid Energideklaration: boarea 81 kvm, Biarea 10,6 (Verkstad och tvättrum i uthus). Mätning av glasveranda 17,5 kvm (enlig säljare). Total biarea 10,6 + 17,5 = 28,1 kvm.
Tomt:
Tomtarea 800 m². Tomtarealuppgifter enligt Säljaren.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan. Byggnadsår: 1979.
Uteplats:
Inglasat uterum, överbyggd solaltan samt öppen solaltan.
Byggnadssätt:
 • Sand.
 • Betonghålsten.
 • Krypgrund.
 • Trä.
 • Trä.
 • Stående träpanel.
 • Betongpannor.
 • Plåt.
 • 2- och 3-glasfönster.
 • Direktverkande el + luft-luftvärmepump + kamin.
 • Självdrag.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Direktverkande el + luft-luftvärmepump + kamin. Anläggning: Mitsubishi. (Miljöklass) Servad 19/8., installerad 2019.
Energideklaration:
Energiklass F. Specifik energiprestanda 104 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 192 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2022-08-22. Utföres av Lennart Lindgren.
Renoveringsår:
1995 Nytt WC/Dusch 1999 Tillbyggnad uterum 2004 Friggebod.
Renoveringar:
Renoveringar utförda av tidigare ägare:
1995 Badrum
2004 Friggebod
2006 Nytt tak på öppna altanen (baksidan)

Renoveringar av nuvarande ägare:
2009 Nytt kök samt nya vitvaror
2010 Anläggning av garageuppfart med svart granit. Nya innerdörrar.
2011 Nytt staket inkl. belysning. Utvändig målning av huset och förråd. Nya markiser och terrassmarkiser. Installerat robotgräsklippare.
2012 Installerat braskamin.
2014 Nytt golv i kök och hall.
2014 Utbyggnad av glasveranda.
2015 Utbyggnad av trädäck mot gatan samt montering av räcke.
2017 Ny tvättmaskin & torktumlare. Ny vedbod. Nya altandörrar + fönster i sovrum.
2019 Inrett tvättavdelning och snickarbod i förråd. Ny luftvärmepump, Mitsubishi med miljögas.
2019 Ny matta till glasverandan
2020 Invändig målning av innertak.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Laholms stadsnät. (Telia).
Bilplats:
Carport samt öppen bilplats.
Övriga byggnader:
Friliggande friggebod samt carportsbyggnad med förråd och tvättavdelning.

Ekonomi

Pris:
3 500 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 855 000 kr varav byggnadsvärde 855 000 kr. Fördelat på: småhusbyggnad 855 000 kr. Typkod 225 - Småhusenhet, småhus på ofri grund. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
4 437 kr/år
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 31 270 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 21 350 kr, försäkring 3 354 kr, vatten/avlopp 4 166 kr och renhållning 2 400 kr.
Antal personer i hushållet: 2. Arrende enligt avtal 23.500 kr/år + fastighetsskatt och index enligt konsumentprisindex. För 2022 var den totala summan 28.972 kr, varav fastighetsskatt 4.437 kr.
Försäkring: Folksam. Hemförsäkring mellan.
Fastighetsskatt/-avgift 4 437 kr/år tillkommer.
Arrende:
28 972 kr/år (t.o.m. 2025-12-31).

Övrigt

Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.
För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Rågångsvägen 94,
312 71 Skummeslövsstrand

Klicka för större karta