Slåttervägen 6

Alla bilder
FilmBildspel

Friliggande villa - Getinge

Välskött 1-plansboende!

På lugn återvändsgata i trivsamt villakvarter finner ni denna välskötta 1-plansvilla med många och stora mervärden. Låga elförbrukningar ligger helt rätt i tiden! Med solceller, braskamin och ny värmepump förbrukar nuvarande familj enbart 6351 kWh per år. Gott skick & välfungerade planlösning.

Slåttervägen 6

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
127  kvm
Biarea:
65 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
856 kvm
Byggår:
1975
Driftkostnad:
30 784 kr/år
Pris:
2 650 000 kr, utgångspris

Visning

Söndag4/12

Föranmälan krävs, vänligen kontakta ansvarig mäklare för tidsbokning. Välkommen till visning!

Onsdag7/12

Föranmälan krävs, vänligen kontakta ansvarig mäklare för tidsbokning. Välkommen till visning!

Ansvarig mäklare

Katarina Renghammar

Beskrivning

Missa inte möjligheten att förvärva denna välskötta 1-plansvilla i trivsamt och barnvänligt villakvarter. Här bor man på lugn återvändsgata med närhet till service, kommunikation, fritidsaktiviteter och skola. Skicket är gott och planlösningen är effektiv med både generösa bo- och biytor. Nuvarande ägare har gjort ett flertal energibesparande åtgärder under de senaste åren, så som ny och effektiv värmepump 2022, solcellsanläggning 2021 och nytt FTX-system 2020 vilket borgar för mycket låga driftskostnader under många år framöver! Braskaminen sprider dessutom effektiv värme och trivsel till hela villan under den kallare årstiden. Trädgården är välanlagd med vackra stensättningar, planteringar och ett flertal uteplatser att njuta av från tidig vår till sen höst.

Välkommen på visning och till Slåttervägen 6!

Välkommen in till detta trevliga 1-plansboende! Vi går in via villans huvudentré och vi möts av en ljus och välkomnande hall. Den öppna planlösningen gör att vi redan här får en god överblick över nästan hela våningsplanet. I direkt anslutning till entrén finner vi en praktisk gästtoalett i ljust och trevligt utförande. Det finns även en separat klädkammare för extra skor- och klädförvaring. På vår vänstra hand finner vi ett av villans 3 sovrum, som har ett ljust och trevligt läge mot villans framsida. Interiören går i ljusa kulörer och rummet kan med fördel även användas både som hemmakontor eller gästrum. Hallens förlängning går nu över till det trevliga allrummet som är placerat i villans mitt, här når man utgången till det inglasade uterummet och även braskaminen står centralt placerad här för effektiv spridning av både värme och trivsel.
Planlösningen mellan kök och vardagsrum har öppnats upp och skapar nu en ljus och trevlig enhet. Köket är utrustat med en vit profilerad lucka med gott om skåp och förvaring. Här finns även fina arbetsytor på bänkskivorna av grafitgrått laminat. Stänkskyddet består av vitt liggande kakel. Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat till sin storlek med generöst ljusinfall från flertalet fönster. Ljusa väggar med fondtapet, vitmålat tak samt parkettgolv av ek.
Vi går nu vidare till villans mer privata sovrumsdel som består av badrum med ljus våttapet och vitt porslin, två st rymliga sovrum, varav ett större föräldrarsovrum med utgång till den öppna solaltanen på husets baksida. Nu har vi kvar villans praktiska groventré och kombinerade tvättstuga som är utrustad med både ny tvättmaskin, torktumlare samt tvättho och duschkabin. Denna extra entré är synnerligen värdefull till vardagslag med direkt access till det vidbyggda garaget. Via garaget når vi även det rymliga förrådet som har gott plats för både extra förvaring eller hobbyintressen.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD GETINGE-BROGÅRD 1:190.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 127 m², biarea 65 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 3-4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 856 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan. Byggnadsår: 1975.
Uteplats:
Inglasat uterum och öppen solaltan.
Byggnadssätt:
 • Sand.
 • Betonghålsten.
 • Krypgrund.
 • Trä.
 • Trä.
 • Kalksandsten och stående träpanel.
 • Betongpannor.
 • Plåt.
 • 3-glasfönster.
 • Direktverkande el, luft/luft-värmepump + braskamin.
 • Mekanisk till- och frånluft. Nytt FTX-aggregat installerat 2020.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Direktverkande el, luft/luft-värmepump + braskamin. Anläggning: Mitsubishi, installerad 2022.
Energideklaration:
Energiklass E. Energiprestanda, primärenergital 77 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2018-10-30. Utföres av Tomas Forss Anticimex.
Renoveringar:
2011 Installation av motordriven garageport
2012 Nya stenläggningar samt stödmur mot gatan
2012 Omdränering och anläggning av gräsmatta
2013 Nybyggnad av uterum + solaltan
2013 Installation av braskamin
2013 Rengöring av takpannor
2014 Nytt regnvattenssystem
2014 Två nya fönster inkl. målningsarbete
2014 Nya vitvaror
2014 Renovering av gästtoalett
2015 Invändig ommålning
2016 Ombyggnad och helrenovering av kök
2019 Nytt batteri till robot-gräsklippare
2019 Utvändig målning
2020 Ny tvättmaskin och torktumlare
2020 Nytt FTX aggregat, Flexit Go
2021 Installation av solcellssystem
2022 Ny luft/luft-värmepump.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Halmstads stadsnät. 100 Mbps.
Bilplats:
Vidbyggt garage med plats för 1 bil. Öppen bilplats med plats för 2 bilar.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Brogård 1:117,1:124 Mfl, Stadsplan (Beslutsdatum: 19710215). Rättigheter last: Avtalsservitut: Ledning mm - Se beskrivning. : Avtalsservitut LEDNING MM.

Ekonomi

Pris:
2 650 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 1 361 000 kr varav byggnadsvärde 1 081 000 kr. Fördelat på: småhusmark 280 000 kr och småhusbyggnad 1 081 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
8 874 kr/år
Pantbrev:
Totalt 1 700 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 30 784 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 19 620 kr, försäkring 4 500 kr, vatten/avlopp 3 965 kr och renhållning 2 699 kr.
Antal personer i hushållet: 4. Under 2022 har solcellssystemet skickat ut 9 426 kWh på elnätet. Kostnad för hushållsel är inkluderad i uppvärmningskostnaden.
Försäkring: If försäkringsbolag.
Fastighetsskatt/-avgift 8 874 kr/år tillkommer.

Övrigt

Förbesiktning & dolda fel försäkring
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.

För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Slåttervägen 6,
30575 Getinge

Klicka för större karta