• Bild 1
 • Bild 2
 • Bild 3
 • Bild 4
 • Bild 5

Slupvägen 8

Alla bilder
Budgivning pågår
FilmBildspel
Friliggande villa - Trottaberg

Härlig 1-plansvilla på fritt hörntomtsläge!

Här på lugna Slupvägen 8 väntar denna välplanerade och tilltalande 1-plans villa på sina nya ägare. Villan har uppdaterats av nuvarande ägare mellan åren 2017-2023 och kan nu erbjuda stora och härliga umgängesytor i form av kök och vardagsrum i öppen planlösning om hela 50 m2!

Slupvägen 8

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
126  kvm
Biarea:
30 kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
619 kvm
Byggår:
1980
Driftkostnad:
53 048 kr/år
Pris:
4 175 000 kr, utgångspris
 
Budgivning pågår

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Katarina Renghammar

Assisterande

Charlotte Renghammar

Beskrivning

En friliggande 1-plansvilla i Söndrum står högt upp på mångas önskelista! Här erbjuds nu en ny ägare att ta över ett tilltalande och trivsamt boende av lättskött format. Tomten har ett fritt hörnläge och natursköna upplevelser finns direkt in på knuten. Vardagslivet underlättas för hela familjen då det även är cykelavstånd till såväl service, aktiviteter som ett flertal skolor. Villan har renoverats av nuvarande ägare mellan 2017-2023 och ger nu ett uppdaterat och modernt intryck. Välkommen på visning och upplev detta trivsamma boende på plats!

Villan har två separata entréer, vilket skapar de bästa förutsättningarna för både en funktionell vardag via den praktiska groventrén och ett välordnat mottagande av gäster och vänner via huvudentrén. Vi väljer idag huvudentrén, som dessutom är väderskyddad av den fina verandan. Den ljusa hallen tar nu emot oss och vi noterar redan här den ljusa och öppna planlösningen mellan hall, kök och vardagsrum. Direkt på vår vänstra hand ligger nu wc/dusch-utrymmet placerat i perfekt anslutning till entrén. Utrymmet är helkaklat i sitt utförande och färgvalen går i beiget och grönt. Golvvärmen under klinkergolvet ger extra härlig värme och komfort.

Vi återvänder till hallen och går vidare mot villan härliga och stora umgängesytor. Det öppna och moderna köket är utrustat med matt vit skåpinredning och integrerade vitvaror. Köksön som är placerad mellan kök och vardagsrum, bildar en naturlig mötesplats för både morgonkaffet, läxläsningen eller den festliga buffén. Via det öppningsbara skjutpartiet i köket når vi enkelt den nybyggda altanen som har ett skyddat och privat läge på villans baksida.

Det stora vardagsrummet imponerar till sin yta och förses generöst med dagsljus via flertalet fönster, materialvalen är enhetliga i form av laminatgolv av typ "vitkalkad ek", vitmålade väggar samt vitt innertak. Rummet kan med fördel delas av till ytterligare ett sovrum alt. allrum/tv-rum om det behovet skulle finnas. Villan byggdes till 1992 med en tillbyggnad på ca 22 m2, som nu används som master-bedroom och ger en rofylld och privat känsla från det övriga huset. Även här återkommer det enhetliga och lättstädade laminatgolvet och väggar samt tak är vitmålade. Rummet kan dock med fördel användas som allrum eller tv-rum istället. De två mindre sovrummen är placerade mot husets långsida och gatan. Rummen är ljust inredda med genomgående ljusa materialval och återigen det "vit-kalkade" laminatgolvet.

Vi går nu vidare mot villans värdefulla grovdel som består av tvättstuga som är utrustat med tvättmaskin, torktumlare samt tvättbänk, även värmepannan har sin placering här. I anslutning till tvättavdelningen finner vi även ett helkaklat wc/dusch-utrymme som är inrett med vitt porslin, glasdusch-vägg samt el-golvvärme för skön komfort och bra belysning med spotlights i tak.

Nu återstår den praktiska groventrén som står i förbindelse till garageuppfarten. I denna passage finns det även en utgång till det vidbyggda garaget och förrådsutrymmet som är placerat i garagets bakre del.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD TYGET 1.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 126 m², biarea 30 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 4 rum varav 3-4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 619 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 1980.
Uteplats:
Öppen solaltan med ny trätrall från 2023.
Byggnadssätt:
 • Sand.
 • Betong.
 • Platta på mark.
 • Trä.
 • Trä.
 • Stående träpanel.
 • Betongpannor.
 • Plåt.
 • 3-glasfönster.
 • El - vattenburen värme.
 • Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning FTX.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
El - vattenburen värme. El, stammar: Ledningar delvis bytta. 2017 ny el i kök, vardagsrum, hall och nya automatsäkringar installerades.
Energideklaration:
Energiklass F. Energiprestanda, primärenergital 127 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2014-12-22. Utföres av Hanna Norrman Andersson, SEE U Halmstad AB.
Renoveringsår:
1992.
Renoveringar:
2010 Renovering av wc/dusch-utrymme
2017 Byte av garagets fasadpanel mot öster
2018 Renovering av kök. Installation av skjut-dörrsparti mot altan. Ny el i kök, vardagsrum och hall. Kanalrensning av vent.system
2018 Nya ytskikt i vardagsrum, kök och hall
2019 Montering av nocktätning av takpannor på den ursprungliga delen av villan
2023 Ny pappbeläggning på garagetaket inkl. takränna och stuprör. Byte av fasadpanelen på södra fasaden av garaget
2023 Nytt altandäck
2023 Nya takrännor och vindskivor inkl. plåtarbeten på villan
2023 Ny fasadpanel på norra gaveln ovanför garaget
2023 Renovering av tvättavdelning med nytt laminatgolv och vitmålade väggar.
TV- och internetanslutning:
Fiberanslutning via Halmstads stadsnät.
Bilplats:
Öppen bilplats för 1-2 bilar samt vidbyggt garage med plats för 1 bil.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Trottaberg, Stadsplan (Beslutsdatum: 1975-02-13, Senast ändrad: 2018-03-21). Bergsgård, Stadsplan (Beslutsdatum: 1980-01-31, Senast ändrad: 2018-03-21). Tyget, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1983-03-25). Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Söndrum, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2005-05-20, Registreringsdatum: 2017-12-29, Senast ändrad: 2023-07-10). Rättigheter last: Avtalsservitut: LEDNING - SE BESKRIVNING. Avtalsservitut: LEDNING - SE BESKRIVNING. Avtalsrättigheter: Avtalsservitut LEDNING. Avtalsservitut LEDNING.

Ekonomi

Pris:
4 175 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 3 198 000 kr varav byggnadsvärde 2 162 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 036 000 kr och småhusbyggnad 2 162 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021. Förslag till nytt taxeringsvärde: Taxeringsvärde byggnad: 2 555 000 kr, taxeringsvärde land: 1 705 000 kr, totalt 4 260 000 kr.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 2 800 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 53 048 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 5 134 kr, elkostnad 41 558 kr, vatten/avlopp 3 651 kr och renhållning 2 705 kr. Årlig elförbrukning: 12 499 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 4.
Försäkring: If försäkringsbolag.
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Övrigt

FÖRBESIKTNING & DOLDA-FEL-FÖRSÄKRING
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har kopia av besiktningsprotokollet. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet.
För kompletta försäkringsvillkor se www.doldafel.se alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Slupvägen 8,
30272 Halmstad

Klicka för större karta