Snäppans Fritidsby 33

Alla bilder
FilmBildspel

Fritidshus - Östra Stranden

En riktig sommaridyll i mycket gott skick att njuta av redan sommaren 2022

En riktig sommaridyll i mycket gott skick att njuta av redan sommaren 2022! Stugan byggdes 2002 och har allt man behöver för ett välfungerande sommarboende. Loftet har generös takhöjd och är väldisponerad med fyra bra sängplatser. Stugan har ett ovanligt bra läge, extra fritt och ostört.

Snäppans Fritidsby 33

Typ:
Fritidshus
Boarea:
26  kvm
Biarea:
8 kvm
Antal rum:
1 rum
Byggår:
2002
Driftkostnad:
10 225 kr/år
Pris:
2 150 000 kr, utgångspris

Visning

Söndag22/5

Välkommen att höra av dig för visningstid!

Ansvarig mäklare

Charlotte Renghammar

Assisterande

Katarina Renghammar

Beskrivning

Bara ett stenkast ifrån sanddynorna och strandskogen ligger denna pärla, en äkta sommaridyll!

Stugan byggdes 2002 och har allt man behöver för ett välfungerande sommarboende. Loftet har generös takhöjd och är väldisponerad med fyra bra sängplatser. Här ifrån är vyn över havet en härlig bonus att vakna till. 2004 byggdes det kaklade WC/Duschrummet till. Det inglasade uterummet blir en uppskattad och skyddad plats från tidig vår till sen höst. Stugan har ett ovanligt bra läge, extra fritt och ostört. Den vackra knotiga björken skänker skugga och en härlig atmosfär under varma sommardagar.

På lagom promenadavstånd hittar du Östra strandens charmiga nöjesutbud med kiosker, restauranger, minigolf m.m. Några minuter bort med bil ligger Hallarnas köpcentrum. Lokaltrafiken tar dig med fördel in till Halmstad city.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
Stuga nr 33 Snäppans Fritidsby.
Typ:
Fritidshus. 225 - Småhusenhet, småhus på ofri grund.
Storlek:
Boarea 26 m², biarea 8 m². Boareauppgift enligt Säljaren. 1 rum. Stugan är ca 22 m2, WC/dusch ca 4 m2 = 26 m2 Uterum ca 8 m2.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-PLAN + loft. Byggnadsår: 2002. Nuvarande ägare använder ej vattnet på vintertid, tömmer systemet inför vintersäsongen.
Uteplats:
Inglasat uterum.
Byggnadssätt:
  • Plintar.
  • Isolerad regelstomme.
  • Trä.
  • Stående träpanel.
  • Plåt.
  • Plåt.
  • 2-glas kopplade fönster.
  • Direktverkande el.
  • Självdrag.
  • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Direktverkande el. Golvvärme i WC/Dusch fungerar ej.
Renoveringsår:
2004 WC/Dusch 2021 Redskapsförråd.
Renoveringar:
Tillbyggnad 2004, WC/dusch, 2021 Redskapsförråd.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Halmstad stadsnät.
Bilplats:
Plats för bil finns vid stugan.
Övriga byggnader:
Enkel förrådsbyggnad för redskap.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
2 150 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 483 000 kr varav byggnadsvärde 483 000 kr. Fördelat på: småhusbyggnad 483 000 kr. Typkod 225 - Småhusenhet, småhus på ofri grund. Taxeringsår: 2021. Byggnad på ofrigrund.
Fastighetsskatt/-avgift:
3 623 kr/år
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 10 225 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 2 885 kr, elkostnad 4 569 kr, vatten/avlopp 1 700 kr och renhållning 1 071 kr. Medlemsavgiften är 2000:-
Pantsättningsavgiften är 1000:-.
Fastighetsskatt/-avgift 3 623 kr/år tillkommer.
Arrende:
9 300 kr/år (t.o.m. 2024-12-31).

Området

Östra Stranden ca 4 km från centrum, är en av Halmstads populäraste badstränder. Mycket av den gamla atmosfären finns kvar med badstugor inbäddade i dynerna. Stranden är långgrund och barnvänlig. Handikappbad med bemanning finns på Gröningen. Längst söderut vid Fylleåns mynning, finns ett naturreservat med strandskog och rikt djurliv. Även golfbana och populära Hagöns camping finns i denna del av Östra Stranden. I områdets centrala delar finns sommartid även minigolfbanor, restauranger, glassbarer, livsmedelsbutik och go cart. Östra Stranden är en riktig sommaridyll, lika populärt för Halmstadborna som för turister och badgäster!.

Övrigt

Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.

För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Snäppans Fritidsby 33,
302 60 Halmstad

Klicka för större karta