• Bild 1
  • Bild 2
  • Bild 3
  • Bild 4
  • Bild 5

Södra vägen 30

Alla bilder
FilmBildspel
Bostadsrättslägenhet - Söderkaj
Ljus och tilltalande 2:a med stor uteplats om hela 33 m2!

Välkommen till Södra vägen 30 och denna moderna och yt-effektiva 2:a med stor härlig uteplats där man kan njuta av både den inglasade delen och den värmande kvällssolen. Här bor man bekvämt i markplan, med omedelbar närhet till så väl natursköna omgivningar som centrum.

Södra vägen 30

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
60  kvm
Antal rum:
2 rum
Våning:
1 av 7, hiss finns
Byggår:
2015-2017
Avgift:
3 728 kr/mån
Pris:
2 395 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare
Katarina Renghammar
Assisterande
Charlotte Renghammar

Beskrivning

I härlig marin miljö och i välordnad HSB förening finner vi denna moderna 2:rummare med genomgående hög standard och stor uteplats om hela 33 m2! Lägenheten har ett fritt hörn-läge i fastigheten med generöst ljusinsläpp från flertalet fönster och stora skjutpartier ut mot den härliga uteplatsen. I soligt västerläge kan man njuta av både den inglasade delen och den överbyggda altanen med värmande kvällssol. Planlösningen är effektiv och genomtänkt vilket underlättar vardagslivet med ett välutrustat kök & wc/dusch-utrymme med egen tvättmaskin och torktumlare. Månadsavgiften inkluderar allt (ex. hushållsel) och tillresande gäster inkvarterar du bekvämt i föreningens gästrum som kan bokas för 300 kr/natten. Ett lättskött och njutningsfullt boende på populära Söderkaj - väl mött till visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning:
Båtshaken 1.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 1 av 7, hiss finns.
Storlek:
2 rum varav 1 sovrum. Boarea 60 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen.
Byggnad:
Byggnadsår: 2015-2017. Flerbostadshus som är uppfört i två huskroppar. Totalt finns 56 st bostadsrätter fördelade över adresserna Matadorgatan 1 och 3, Södra Vägen 30. Byggnaderna är 5 - respektive 7 våningar höga. Fastigheten bebyggdes 2015-2017. Uppvärmning: Vattenburen fjärrvärme och FTX (från och tillufts-återvinning). Övriga utrymmen: Tillhörande förråd i källarplan. Gemensamt cykelförråd och gästlägenhet samt miljöhus.
Uteplats:
Uteplats: Stor härlig uteplats om hela 33 m2 varv 7 m2 är inglasad. Soligt.
Uppvärmning och el:
Vattenburen fjärrvärme och FTX (från och tillufts-återvinning).
Energideklaration:
Energiklass C. Specifik energiprestanda 80 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 69 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2020-03-06. Utföres av Mattias Jönsson.
TV- och internetanslutning:
Internet (100/100) IP-telefoni och digital TV är kollektivt upphandlat av föreningen och ingår i månadsavgiften med 205 kr. Ytterligare kanaler och hastighet för fiber går att teckna mot extra avgift.
Bilplats:
Garage 680 kr/mån. Har separat kö. P-plats 370 kr/mån. Har separat kö. Det finns totalt 41 parkeringsplatser i föreningen som är fördelade enligt följande: 21 st i garage i källarplan. (separat kö) 680 kr/mån 12 laddstolps-platser (separat kö) 520 kr/mån 8 parkeringsplats utan el (finns för närvarande ledig plats) 370 kr/mån.

Ekonomi

Pris:
2 395 000 kr, utgångspris.
Avgift:
3 728 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och IP-telefoni.
Andelstal:
Andel i föreningen: 1.6647.
Indirekt nettoskuld:
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 784 227 kr. ÅR 2022-12-31.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 500 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: hushållsel 500 kr.
Antal personer i hushållet: 2.
Försäkring: Trygg Hansa.
Inre reparationsfond:
Inre reparationsfond saknas.
Pantsättning:
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 525 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1 312,50 kr som betalas av köparen.

Förening

HSB Brf Vågen. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Föreningen tillåter juridisk person som köpare.
Markägare: Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar:
Underhållsmålning och OVK kontroll har genomförts under 2022-2023.

Övriga utrymmen: Källarförråd, cykelförråd, gästlägenhet samt miljöhus.

Området

Söderkaj är ett av Halmstads moderna och centrala bostadsområden som tidigare var varvs- och industriområde. En promenad från Halmstad Slott längs Dragvägen till Söderkaj är en ren fröjd. Promenadstråket övergår senare i den populära vandringsleden Prins Bertils stig. Småbåtsplatserna, bryggorna och Marinstugan bidrar till trivsam maritimkänsla. Området har närhet till centrum men tillräckligt avstånd så att trafik och övrig rörelse inte stör. I kvarteret finns den populära och charmiga kvarterskrogen Söderfamiljen. Området är synnerligen attraktivt vilket är lätt att förstå. Läget är soligt och utsikten är lika vacker mot centrum, som mot hamninloppet.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Södra vägen 30
Södra vägen 30
Södra vägen 30
Södra vägen 30
Södra vägen 30,
302 90 Halmstad
Klicka för större karta