Södra vägen 43

Alla bilder
FilmBildspel

Bostadsrättslägenhet - Söderkaj

Exklusiv & stilren våning med fritt läge och härlig utsikt över både Nissan & hamninloppet

Läcker våning med stor balkong, fantastisk utsikt och insynsskyddat läge. Den ljusa och öppna planlösningen är verkligen tilltalande i både stil och interiör. Dubbla våtrum och separat tvättavdelning förhöjer den exklusiva känslan ytterligare. Välskött och stabil förening skapar trygghet och trivsel

Södra vägen 43

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
100,5  kvm
Antal rum:
3 rum
Våning:
3 av 7, hiss finns
Byggår:
2012-2013
Avgift:
5 361 kr/mån
Pris:
4 650 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Charlotte Renghammar

Assisterande

Katarina Renghammar

Beskrivning

Sällan erbjuds en våning med så här många mervärden! Läget är en given fördel med fri utsikt över Nissan och privat känsla. Den stora och överbyggda balkongen ligger i bästa solläge. Med stora öppningsbara skjutpartier suddas gränsen mellan vardagsrum och utemiljö ut. Hela våningen har en exklusiv känsla med ljus interiör och dessutom dubbla badrum. Ett modernt och välordnat boende som skapar en känsla av frihet och lämnar tid och energi över till annat i livet.

Söderkaj har ett synnerligen uppskattat och rofyllt läge med närhet till både centrum, natursköna stränder och naturreservat. Att ha den lokala restaurangen Söderfamiljen och välbesökta Prins Bertil leden alldeles intill bostaden är så klart ytterligare plus.

Bostadsrättsföreningen är välskött och månadsavgifterna låga vilket skapar både trivsel och trygghet för medlemmarna.

Välkommen upp till denna härliga våning!

Entrén är rymlig och det finns gott om plats för bl.a. ytterkläder i den praktiska skjutdörrsgarderoben. På golvet ligger ett klinkergolv i sober grå ton. På vänster hand ligger ett av de två badrummen. Här finns toalett och dusch, allt i helkaklat utförande och med ljust beiga toner. Nu tar vi oss vidare in i vardagsrummet, ett stort och härligt rum med mycket dagsljus som flödar in från de stora fönsterpartierna. Ljusa väggar och ett klassiskt ekparkettgolv skapar en neutral interiör som lätt kan anpassas efter personligt vald stil och design. Planlösningen mot kök och matplats är öppen och lätt att möblera. Köket är utformat som ett effektivt arbetskök med generösa bänkytor och gott om skåpinredning från Ballingslöv. Innanför köket hittar vi den separata tvättavdelningen med skåpinredning och bra bänkyta över tvättmaskin och torktumlare. Även plats för att hänga tvätten finns här. Längst in ligger det andra badrummet som också är utrustat med toalett och dusch. Nu återstår de två sovrummen som vetter åt den lugna gårdsmiljön och den svala norrsidan. I det större sovrummet finns klädförvaring i de många skjutdörrsgarderoberna.

Den stora balkongen är överbyggd vilket ger lite extra skydd för vind och sol de dagar som det behövs. Fri utsikt över Nissan, Prins Bertil leden och hamninloppet gör läget levande och extra attraktivt.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
Södra vägen 41-45.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 3 av 7, hiss finns.
Storlek:
3 rum varav 2 sovrum. Boarea 100,5 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen.
Byggnad:
Byggnadsår: 2012-2013. Uppvärmning: Fjärrvärme, FTX. Övriga utrymmen: Det finns övernattningslägenhet att hyra för föreningens medlemmar. Det finns även en grovtvättstuga. Förråd finns i källaren.
Uppvärmning och el:
Fjärrvärme, FTX.
Energideklaration:
Energiklass D. Energiprestanda, primärenergital 78 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2017-04-18.
TV- och internetanslutning:
Ingår i månadsavgiften.
Bilplats:
Garage. Har separat kö. Garage 34 st, separat kö.

Ekonomi

Pris:
4 650 000 kr, utgångspris.
Avgift:
5 361 kr/mån. Värme, vatten, internet, TV och bostadsrättstillägg. Hushållsel tillkommer.
Andelstal:
Andel av insats är 2,36128. Andel av årsavgift är 2,36128.
Indirekt nettoskuld:
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 668 138 kr. Uppgifter om räntebärande skulder och tillgångar enligt ÅR 2021.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 592 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: hushållsel 592 kr.
Antal personer i hushållet: 2.
Inre reparationsfond:
Inre reparationsfond saknas.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är inte pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 525 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1313 kr som betalas av säljaren.

Förening

Brf Båtbryggan. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen:
Föreningens byggnader byggdes 2012-2013 på fastigheten Bryggan 1. Det finns två huskroppar med 54 lgh och en lokal med adresserna Södra vägen 41-45.

Föreningens ekonomi: Avgifterna har varit oförändrade sedan starten. Från om med 2023 sker en mindre höjning av avgifterna.
Markägare: Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar:
2016 Byggt om innergården för att slippa grus och erhålla fler cykelställ
2017 Plockat bort träd för att ersätta dessa med träd som är mer lättskötta och tar mindre plats
2020 OVK-besiktning samt åtgärder
2021 ny utebelysning
2022 Laddstolpar.

Kommande renoveringar: Föreningen håller på att installera laddstolpar vid parkeringsplatserna intill entréerna.

Området

Söderkaj är ett av Halmstads moderna och centrala bostadsområden som tidigare var varvs- och industriområde. En promenad från Halmstad Slott längs Dragvägen till Söderkaj är en ren fröjd. Promenadstråket övergår senare i den populära vandringsleden Prins Bertils stig. Småbåtsplatserna, bryggorna och Marinstugan bidrar till trivsam maritimkänsla. Området har närhet till centrum men tillräckligt avstånd så att trafik och övrig rörelse inte stör. I kvarteret finns den populära och charmiga kvarterskrogen Söderfamiljen. Området är synnerligen attraktivt vilket är lätt att förstå. Läget är soligt och utsikten är lika vacker mot centrum, som mot hamninloppet.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Södra vägen 43,
302 90 Halmstad

Klicka för större karta