• Bild 1
 • Bild 2
 • Bild 3
 • Bild 4
 • Bild 5

Stenhuggarevägen 33A

Alla bilder
FilmBildspel
Friliggande villa - Haverdal
Gedigen och synnerligen välskött familjevilla med unik utemiljö

Stenhuggarevägen 33A

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
205  kvm
Biarea:
53 kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
1 552 kvm
Byggår:
1977
Driftkostnad:
37 769 kr/år
Pris:
5 950 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare
Charlotte Renghammar
Assisterande
Katarina Renghammar

Beskrivning

Ett villaboende med ytor och utemiljö långt utöver det vanliga!

På lugn återvändsgata intill naturreservatets högsta punkt har en privat oas skapats av nuvarande ägare. Den välanlagda trädgården inbjuder till olika gröna rum av skiftande karaktär. Här njuter man av rekreation och vardagslyx i form av flertalet uteplatser, badtunna (vedeldad med elpatron och filter), grillstuga m.m. De välanlagda platserna fungerar lika bra för familjestunder som storslagna trädgårdsfester. Tomten är stor och har ett synnerligen naturskönt och insynsskyddat läge alldeles intill Norbergets fot.

Villan är i synnerligen gott skick, såväl ut- som invändigt. Här finns gott om plats för familjeliv, hobbyintressen och en aktiv livsstil. Flertalet energibesparande åtgärder har gjorts och därmed är elförbrukningen endast ca 17.000 kWh på ett år. Antalet sovrum kan enkelt utökas efter familjens behov. Biutrymmena är generösa liksom många smarta förvaringslösningar i båda våningsplanen.

Även antalet bilplatser är många, hela fyra platser under tak samt ytterligare platser på den egna uppfarten. Billaddning finns också installerat.

Välkommen till Stenhuggarevägen 33 A.
Entréplan
Bilen parkerar vi bekvämt på tomten. Det finns ovanligt många platser att välja på, dels i dubbelgaraget, i carporten eller på den öppna uppfarten. Huvudentrén nås via husets långsida, omedelbar på höger hand finns trappan upp till ovanvåningen. Vi fortsätter till höger och finner då en rymlig toalett i ljust rosa toner. Mitt emot finns ett rymligt sovrum som idag används som arbetsrum. Vi tar oss vidare längs korridoren och finner den fräscha tvättstugan på höger hand. Här finns gott om plats för tvätt och klädvård. 2011 installerades en varmvattenberedare som är kopplad till solfångare på garagetaket, en effektiv och miljövänlig lösning. Intill tvättstugan finns husets groventré. Nu återstår ett sovrum med stor klädkammare som inretts i det som ursprungligen var förråd. Rummet räknas inte som ett "byggnadstekniskt" rum då utrymmet saknar fönster. Här ligger ett snyggt och praktiskt laminatgolv och på väggarna finns en blommig tapet i rosa kulörer. En luft-luft-pump förser ytorna med värme på vintern och eventuellt kyla på sommaren.

Nu tar vi oss tillbaka mot entrén och huset centrala sällskapsytor. Köket är ljust och trivsamt inrett med ljus köksinredning och ljusa väggar. Plats för ett köksbord finns för de mer privata måltiderna. När huset är fullt av gäster finns det gott om plats i den intilliggande matsalen. Ytterligare plats för familjehäng och umgänge finns i det stora vardagsrummet som ligger i husets södra gavel. Här finns fönster åt tre håll samt en stor murad kamin som sprider effektivt värme under vinterhalvåret. Från detta rum finns även en trappa som når upp till balkongen ovanför.

Nu ha vi kvar de privata delarna av villan, vinkelbyggnaden som vetter mot trädgården. Denna tillbyggnad gjordes 1993 av tidigare ägare. rummet är drygt 25 kvm och är inrett som ett exklusivt sovrum med ryggåstak, jacuzzi, handfat och skåpinredning. Massor med klädförvaring finns intill sovrummet. Den utbyggda vinkelbyggnaden skapar en skyddad altan utanför.

Ovanplan
Nu tar vi oss upp till ovanvåningen. Här finns ytterligare fina boytor, såväl sovrum som sällskapsytor i det rymliga allrummet. Golvet i allrummet byttes 2010 till ett vackert trägolv. Mot trädgårdssidan finns en fönsterkupa som släpper in mycket dagsljus och skapar extra rymd. I allrummet finns husets andra eldstad, en effektiv braskamin. Mot gatusidan finns ett stort badrum, även här finns fönsterkupa. Duschutrymmet renoverades 2010 med ångbastu-funktion. Bastun är exklusivt utrustad med både el-aggregat och infraröd värme. Balkongen utanför den södra gaveln är hela 25 kvm stor och ny trätrall lades här 2019. I den norra gaveln finns två sovrum, båda rummen renoverades 2011 med bl.a. fina garderobslösningar. I det högra sovrummet finns dessutom ett charmigt sovloft.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD HAVERDAL 6:102.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 205 m², biarea 53 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet + ritning. 7 rum varav 4-5 sovrum. Boarea 205 kvm enligt Lantmäteriet Biarea enligt ritning: garage ca 6 * 8 = 48 kvm + förråd 2,5 *2 = 5 kvm. Totalt 48 +5 = 53 kvm.
Tomt:
Tomtarea 1 552 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1,5-plan i vinkel. Byggnadsår: 1977. Avfuktare finns installerad i krypgrunden med årlig service av Anticimex.
Uteplats:
Det finns flertalet uteplatser med olika karaktär och väderstreck. På baksidan finns tex en stor altan (ca 27 kvm) i söderläge med komposittrall (2020)och terassmarkis, en härlig plats att njuta av sol eller skugga, I den fantastiska trädgårdsmiljön finns fler stenlagda uteplatser. På ovanvåningen finns ytterligare en utemiljö att välja på, den stora balkongen (ca 25 kvm) med trätrall (2019).
Byggnadssätt:
 • Betonghålsten.
 • Krypgrund + platta på mark.
 • Isolerad regelstomme (trä).
 • Trä.
 • Stående träpanel.
 • Betongpannor.
 • Plåt.
 • 3-glasfönster isoler.
 • Direktverkande el + luft/luft-pump, kamin + solvärme (varmvatten).
 • Självdrag. Fuktstyrda fläktar finns i badrummet och WC på BV.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Direktverkande el + luft/luft-pump, kamin + solvärme (varmvatten). Anläggning: installerad Luft-luft-pump 2018.
Energideklaration:
Energideklaration är beställd.
Renoveringsår:
1993.
Renoveringar:
2010 ny dusch OV
2010 Vedstuga
2010 Golvbyte i vardagsrum, plan 2
2011 Renovering och garderobinstallation i 2 gästrum, plan 2
2011 Stenläggning
2011 Varmvattenberedare med solfångsystem
Delvis fasadbyte
Fasad målning
2012 Renovering tvättstuga
Tvättmaskin byte
Diskmaskin byte
2015 Bastu
Vardagsrum
2015, 2018 Badtunna, vedeldad med elpatron och filter
2016 Grill/party plats, under tak
2016 Trädäcket mot väst, impregnerat virke
Golvbyte + golvvärme installation på WC, 1:a plan
2018 Takbehandling och målning
2022 Fönsterbyte 2:a plan
2017 Fönsterbyte 1:a plan
2018 Luftvärmepump
2019 Balkong, impregnerad virke
2020 Altan; komposit
2022 Billadstation.
TV- och internetanslutning:
Fastigheten är ansluten til Halmstad stadsnät.
Bilplats:
Dubbelgarage (plats för två bilar), carport (plats för två bilar) samt öppen bilplats.
Övriga byggnader:
Grillkåta Vedskjul.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Haverdal 6:1,6:7, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1963-07-26, Senast ändrad: 2023-03-22). Haverdal,harplinge, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1978-08-24, Senast ändrad: 2023-03-22). Gemensamhetsanläggning: HALMSTAD HAVERDAL GA:5. Rättigheter last: Officialservitut: MED STYCKNINGSLOTTEN LITT. BQ FÖLJER RÄTT TILL FYRA METER BRED VÄG ÖVER STYCKNINGSLOTTEN LITT. BT UTMED DESS ÖSTRA GRÄNS. - VÄG.

Ekonomi

Pris:
5 950 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 3 238 000 kr varav byggnadsvärde 2 012 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 226 000 kr och småhusbyggnad 2 012 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 2 790 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 37 769 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 5 722 kr, elkostnad 25 808 kr, vatten/avlopp 2 729 kr, sotning 744 kr och renhållning 2 766 kr. Årlig elförbrukning: 17 290 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 2.
Försäkring: Folksam.
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Området

Haverdal är ett attraktivt område ca 1,5 mil norr om Halmstad centrum. Det kustnära läget bjuder på stor variation, inte minst i naturupplevelser. I de södra delarna av Haverdal är landskapet met flackt och ån Skintan rinner igenom den vackra strandskogen och ut i Kattegatt. Som kontrast finner man även det som sägs vara Skandinaviens högsta sanddynor.. Naturreservatet löper längs hela den ca 3 km långa sandstranden. Kombinationen av strandskog och hav skapar oändliga möjlighet att njuta av naturen året om. I norra delen av Haverdal är naturen mer dramatisk med Skallberget som bildar en högpunkt med vidstäckt utsikt. Från Skallens utsiktsplats njuter man av fria vyer över det vackra kustlandskapet ända från Hallans väderö i söder till Falkenberg i norr. Området är lika populärt för de som bor här året runt, sommarboende och de som kommer som turister.

Service finns i området med både matbutik, bensinmack, pizzeria, Haverdal byskola (F-5), förskolor, högklassig golfbana, populär campingplats etc.

Läget på Stenhuggarevägen är utmärkt på så många sätt. Lugn återvändsgata med väldigt lite biltrafik skapar ett behagligt lugn. Tomten har ett soligt söderläge där man kan njuta av solen från morgon till kväll. Trädgården är vackert anlagd med många uteplatser av varierad karaktär. Här finns alltid en perfekt plats för umgänge, fest eller rekreation och lugn. Adressen har närhet (ca 70 m) till bussen som tar dig till antingen Halmstad eller Falkenberg. Haverdals centrum med mataffär, bensinmack, pizzeria mm ligger bara en knapp km bort. Till stranden är det nästan lika nära. Bara 200 m från tomtgräns finns Haverdals högpunkt, utsiktsplatsen vid Skallens Norberg.

Övrigt

Förbesiktning & dolda fel försäkring
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.
För mer info om försäkringsvillkoren se www.doldafel.se

Tillträde/inflyttning
Snabbt tillträde kan erbjudas.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Stenhuggarevägen 33A
Stenhuggarevägen 33A
Stenhuggarevägen 33A
Stenhuggarevägen 33A
Planritning
Planritning
Karta
Stenhuggarevägen 33A,
30571 Haverdal
Klicka för större karta