Steninge Kustväg 8

Alla bilder
FilmBildspel

Friliggande villa - Steninge

Unikt läge med ostörd havsutsikt mitt i attraktiva Steninge

Längs Hallands kustens allra vackraste del ligger pittoreska Steninge by. Mitt i detta unika kustlandskap ligger detta attraktiva 1-plans boende med en bedövande vacker utsikt som man aldrig tröttnar på. Kom på visning och låt dig hänföras av känslan och de natursköna omgivningarna.

Steninge Kustväg 8

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
117  kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
1 074 kvm
Byggår:
1964
Driftkostnad:
25 555 kr/år
Pris:
5 500 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Charlotte Renghammar

Assisterande

Katarina Renghammar

Beskrivning

På ett svårslaget läge finner du detta attraktiva fritidshus med panorama vy över de vackra strandängarna och Kattegatts skiftande vågspel, lika bedövande vackert året om! Naturskyddsområdet intill förstärker den fantastiska havsutsikten. Tomten har ett fritt och soligt läge där man njuter av solens strålar från tidig morgon till sen kväll. Flertalet uteplatser finns att välja på beroende på årstid och väderlek. Huset har en utvecklats och förbättras väsentligt från fritidshuset som byggdes 1964. En stor ombyggnad skedde 2006 då huset fick sin nuvarande planlösning som fungerar optimalt med stora sällskapsytor och tre sovrum. Huset har standard som fungerar året om även om det idag används som fritidsbostad.

Kom och upplev när Hallandskusten är som bäst!!

Välkommen till Steninge Kustväg 8 och det omgivande kustlandskapet som är lika vacker året om. Villan byggdes som fritidshus i början av 1960-talet och genomgick en stor förvandling 2006-2008 då om- och tillbyggnader gjordes så att villan fick den planlösning och stil som den har idag. Vi kliver nu in genom ytterdörren som vetter mot väster och havet, på vägen dit passerar vi en av de två altanerna där man gärna njuter av så väl kvällssolen som havsutsikten. Innanför ytterdörren når vi genast kök/matplats samt hall i en öppen planlösning. Vi lägger genast märke till det tåliga och klassiska skeppsgolvet som är genomgående för samtliga rum med undantag för sovrum och WC/dusch. Interiören har en maritim känsla med främst blåa- och vita toner. Köket och matplatsen ligger till vänster sett från entrén. Ett nytt fönsterparti med dörr ut till altanen monterades 2021, då bygges även altanen om. Vi tar oss nu vidare, från köket finns två passager, en som leder ut till den stora överbyggda altanen i öster och en som leder till det stora härliga WC/Dusch-utrymmet som byggdes om totalt 2006. Vid utgången till altanen på baksidan finns flertalet garderober för praktisk förvaring av kläder m.m. Längs huset långsida som vetter mot trädgårdssidan ligger alla tre sovrum på rad. Det stora vardagsrummet är nedsänkt och med tak öppet upp i nock, tillsammans med de många fönsterpartierna blir det ett ljust och härligt sällskapsrum för både vardag och fest.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD SÄRDAL 15:24.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 117 m². Boareauppgift enligt Ritning(ar). 4 rum varav 3 sovrum. Area enl. taxering: Boarea: 76 kvm, biarea 38 kvm.
Tomt:
Tomtarea 1 074 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan. Byggnadsår: 1964.
Uteplats:
Öppen altan med trädäck på framsidan. Stor altan med trädäck på baksidan, delvis överbyggd.
Byggnadssätt:
  • Krypgrund.
  • Isolerad regelstomme (trä).
  • Trä.
  • Stående träpanel.
  • Plåt.
  • Plåt.
  • 3-glas isolerglas + 2-glas kopplade.
  • Direktverkande el + luft/luft-pump + eldstad.
  • Självdrag. Fläkt i badrummet finns, Tilluftsventiler i sovrummen samt vardagsrummet.
  • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Direktverkande el + luft/luft-pump + eldstad. Anläggning: installerad Okänd. Renovering av pumpen gjordes 2011. El, jordat eller ojordat: Jordat.
Energideklaration:
Energideklaration ej utförd, endast använt som fritidshus. Uppvärmt året runt med luft-luft-värmepump.
Renoveringsår:
2006.
Renoveringar:
2010 elen gjordes om och jordades,
2010 Fläkt i badrummet installerades
2010 krypgrunden på utbyggnaden (vardagsrummet) grävdes om, förstärktes med nya bärlinor och plåt sattes mot grund under fönster för att skydda mot regn. Det finns plast på marken.
2011 Renovering av värmepump samt varmvattenberedare
2011 Redskapsbod
2012 insats i öppna spisen,
2016 Ny kyl/frys
2018 Isolerat vinden
2020 nya fönsterpartier i köket,
2021 altan på framsidan,
2022 Nytt grus på uppfarten
Fasadförbättringar har skett löpande.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Halmstad stadsnät.
Bilplats:
Öppen bilplats.
Övriga byggnader:
2011 Redskapsbod.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Steninge,steninge Och Harplinge, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19901115).

Ekonomi

Pris:
5 500 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 1 778 000 kr varav byggnadsvärde 610 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 168 000 kr och småhusbyggnad 610 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
8 874 kr/år
Pantbrev:
Totalt 500 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 25 555 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 3 305 kr, elkostnad 18 000 kr, vatten/avlopp 2 300 kr, sotning 250 kr och renhållning 1 700 kr.
Försäkring: If.
Fastighetsskatt/-avgift 8 874 kr/år tillkommer.

Området

Steninge ligger i norra delen av Halmstad kommun, bykänslan är oerhört charmig med skola, egen kyrka, pittoreska restauranger, vandrarhem, café m.m. Den natursköna omgivningarna är bedövande vackra med flertalet naturreservat. Här finns små badvikar med sandstränder eller klipphällar att bada ifrån. Det vackra kustlandskapet är en rekreation året runt, här njuter man gärna av t.ex. promenader, bad, krabbfiske, sandslottsbygge, grillningar m.m. Många attraktiva utflyktsmål finns i närområdet.

Övrigt

FÖRBESIKTNING
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman. protokoll lämnas vid förfrågan.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Steninge Kustväg 8,
30572 Steninge

Klicka för större karta