• Bild 1
 • Bild 2
 • Bild 3
 • Bild 4
 • Bild 5

Strandvägen 3

Alla bilder
FilmBildspel
Friliggande villa - Frösakull
Havsnära läge i härliga Frösakull

Synnerligen attraktiv adress där närhet till hav, strand, skog, golf och nöjesliv kombineras med ett lugnt och avskilt läge. Ett kärt och charmigt fritidsboende som under senare år fungerat utmärkt som året-runt-boende. Stor tomt och generös byggrätt skapar stora möjligheter för nästa ägare.

Strandvägen 3

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
90  kvm
Biarea:
25 kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
1 263 kvm
Byggår:
1947
Driftkostnad:
21 670 kr/år
Pris:
5 950 000 kr, utgångspris

Visning

Lördag13/4

Tidsbokad visning, välkommen att boka visningstid.

Ansvarig mäklare
Charlotte Renghammar
Assisterande
Katarina Renghammar

Beskrivning

Här på Strandvägen 3 råder ett lugn som ger livskvalitet och en rofylld tillvaro året om. Tomten ligger synnerligen attraktivt, mitt i centrala Frösakull, men ändå med en känsla av ett privat och avskilt läge. Det är lika nära till stranden som till skogsstråken och golfbanan, en perfekt kombination för en aktiv och njutbar livsstil. Historiskt har fastigheten använts som kärt fritidsboende sedan slutet av 40-talet för att under senare tid utgöra året-runt-boende. Nu är valmöjligheterna många för den som tar över som ny ägare, charmigt fritidsboende eller nybyggnation? Tomten är drygt 1200 kvm och byggrätten medger totalt 300 kvm byggnation.

Välkommen att möta våren och sommaren i Frösakull! Väl mött på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD ONSJÖ 32:76.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 90 m², biarea 25 m². Boareauppgift enligt Mätning. 6 rum varav 4-5 sovrum. Enligt mätning boarea ca 90 kvm Enligt taxering: boarea 59 kvm, biarea 25 kvm.
Tomt:
Tomtarea 1 263 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1,5 plan. Byggnadsår: 1947. Huset har under många år använts som fritidshus,. Ca 2003 förändrades bostaden till året-runt-boende, bl.a. genom tilläggsisolering, nya fönster etc.
Uteplats:
Altan med trädäck på fram- och baksida.
Byggnadssätt:
 • Torpargrund.
 • Plåt.
 • Trä.
 • Träfasad.
 • Taktegel.
 • plåt.
 • 3-glasfönster isoler.
 • Direktverkande el + luft/luft-pump, kamin.
 • Självdrag.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Direktverkande el + luft/luft-pump, kamin.
Energideklaration:
Energiklass D. Specifik energiprestanda 55 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 105 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2023-08-03. Utföres av Lennart Lindgren.
Renoveringar:
1996 Badrum, renovering 2003
2003 Nytt tak
2003 3-glasfönster + tilläggsisolering
2006 Carportbyggnad.
TV- och internetanslutning:
Fastigheten är ansluten till Halmstad Stadsnät.
Bilplats:
Carport för två bilar + öppen bilplats.
Övriga byggnader:
Friliggande carport- och förrådsbyggnad.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Södra frösakull,onsjö 32:2 mfl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1983-12-08, Senast ändrad: 2023-07-10). Gemensamhetsanläggning: HALMSTAD FRÖSAKULL GA:3 - VÄGAR OCH GÅNG- OCH CYKELVÄG.

Ekonomi

Pris:
5 950 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 2 819 000 kr varav byggnadsvärde 933 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 886 000 kr och småhusbyggnad 933 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 430 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 21 670 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 6 423 kr, elkostnad 8 988 kr, vatten/avlopp 2 993 kr, sotning 500 kr och renhållning 2 766 kr. Årlig elförbrukning: 7 732 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 1.
Försäkring: Dina försäkringar.
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Området

Frösakull är beläget längs med kusten, ca 1 mil väster om Halmstad. Området består av en blandad bebyggelse med både åretruntboende, fritidsboende, hyresrätter och några få bostadsrätter. Här har man närhet till salta bad på en av Hallandskustens finaste sandstränder samt ett flertal golfbanor. Härliga skogspromenader erbjuds i princip runt husknuten. Den vackra och populära vandringsleden Prins Bertil stig går genom området och fram till naturreservatet runt Möllegård, här njuter du lika mycket av naturupplevelserna som av den italienska glassen som serveras på Riccardos. En välsorterad mataffär, vårdcentral, apotek, frisör och en gemytlig kvarterskrog gör servicen komplett. Här finns även ett antal pensionat och fyrstjärnig campingplats som under sommartid är mycket frekventerade. Har man inte tillgång till egen cykel eller bil så finns det utmärkta bussförbindelser utmed huvudgatan Kungsvägen in till centrala Halmstad alternativt till Tylösands nöjesliv. I området finns två golfbanor och Europas bästa träningsanläggning för golf. Hallandstrafiken trafikerar frekvent i området.

Övrigt

FÖRBESIKTNING
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

FRISKRIVNING
Dödsboet kommer i samband med kontraktsskrivning friskriva sig från allt ansvar för fel eller brister i fastigheten.

PLANBESTÄMMELSER (i korthet)
Byggnadyta sammanlagt 300kvm, 1-plan + inredd vind, byggnadshöjd 3,6 m. För kompletta uppgifter och tolkning av gällande detaljplan kontakta Halmstad kommun.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Strandvägen 3
Strandvägen 3
Strandvägen 3
Strandvägen 3
Planritning
Karta
Strandvägen 3,
302 70 Halmstad
Klicka för större karta