• Bild 1
 • Bild 2
 • Bild 3
 • Bild 4
 • Bild 5

Tornfalksvägen 8

Alla bilder
På gång
FilmBildspel
Friliggande villa - Fyllinge

Rymlig familjevilla med pool och tilltalande läge

På gång

Tornfalksvägen 8

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
158  kvm
Biarea:
48 kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
675 kvm
Byggår:
1982
Driftkostnad:
39 410 kr/år
Pris:
3 950 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Charlotte Renghammar

Assisterande

Katarina Renghammar

Beskrivning

Här erbjuds en härlig familjevilla med gott om plats för både umgänge och familjeliv. Flertalet sovrum plus stora umgängesytor både in- och utvändigt skapar plats även för den större familjen. Tomtens baksida gränsar mot grönområde vilket gör läget extra ljust och fritt. Den insynsskyddade trädgården i kombination med den inbjudande poolmiljön blir en privat och njutningsfull oas för både familj och vänner. Närheten till både förskola, skola, aktiviteter och service är synnerligen uppskattade fördelar med detta villaboende.

Villan har dubbla entréer i form av både huvudentré mot gatan samt en praktisk groventré via garageuppfarten. Vi väljer huvudentrén och möts direkt av en ljus och välkomnade hall där det finns gott om plats för både ytterkläder och skor. Väggar och tak är behagligt vita och under våra fötter ligger ett tåligt och lättstädat klinkergolv med vattenburen golvvärme. Vi noterar även att trappan till ovanplanet löper upp här, men vi stannar kvar i entréplanet och går vidare till det hemtrevliga köket som vi finner direkt på vår högra sida. Köket är ljust och rymligt med vit profilerad skåpinredning med flertalet skåp och lådor för utmärkt förvaring. En gedigen och rostfri arbetsbänk skapar utmärkta förutsättningar för praktisk matlagning eller bakning. Matplatsen är ljust placerad både med fönster mot gatan samt utgång till den inglasade altanen. Ett underbart "rum" som skapar en härlig utekänsla och inbjuder till umgänge och familjehäng under större delen av året! Vi återvänder nu till hallen och finner ytterligare fina umgängesytor i form ett stort och ljust vardagsrum med fritt läge mot husets lummiga trädgårdssida. Även här är väggar och tak neutralt vitmålade och på golvet ligger ett klassiskt ekparkettgolv. Härifrån har man även utgång till villans lummiga trädgård och poolområde. Entréplanets badrum är i original-utförande men välskött och fungerande, med badkar, tvätt-kommod med dubbla handfat samt toalettstol i vitt porslin. En ljusmönstrad våtrumsmatta klär väggar och golv. Ett stort föräldrasovrum är placerats mot den lugna trädgårdssidan och här noterar vi ljusa behagliga materialval samt gott om klädförvaring i de flertalet av garderober.
Nu kvarstår villans praktiska biytor i form av groventré, rymlig och välutrustad tvättstuga samt ett extra rum som med fördel kan användas som tonårsrum, gästrum alt. hemmakontoret. Rummet har dessutom en egen ingång och direkt access till den härliga utemiljön runt poolen.

Villans ovanplan inrymmer oanades ytor i form av både ett allrum, 3 sovrum samt wc och separat klädkammare. Allrummet har utgång till den stora och överbyggda balkongen som har ett soligt och privat läge mot väster.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD FYLLINGE 20:89.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 158 m², biarea 48 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 7 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 675 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadsår: 1982.
Uteplats:
Inglasat uterum + öppen solaltan på baksidan (ny trätrall runt poolen 2023).
Byggnadssätt:
 • Platta på mark.
 • Isolerad regelstomme (trä).
 • Trä.
 • Träfasad.
 • Betongpannor.
 • Plåt.
 • 2+1 isolerglas.
 • Fjärrvärme.
 • Mekanisk frånluft.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Fjärrvärme. Anläggning: installerad 2006.
Energideklaration:
Energiklass C. Specifik energiprestanda 95 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 75 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2023-10-11. Utföres av Lennart Lindgren.
TV- och internetanslutning:
Fastigheten är ansluten till Halmstad Stadsnät.
Bilplats:
Garage + öppen bilplats.
Övriga byggnader:
Lekstuga Pool, kaklad, 3700 * 5350 mm, pool pump 2018.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Fyllinge(klacken), Stadsplan (Beslutsdatum: 1976-10-14, Senast ändrad: 2005-02-16).
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
3 950 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 2 472 000 kr varav byggnadsvärde 1 778 000 kr. Fördelat på: småhusmark 694 000 kr och småhusbyggnad 1 778 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
8 874 kr/år
Pantbrev:
Totalt 2 795 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 39 410 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 14 000 kr, försäkring 6 863 kr, hushållsel 11 781 kr, vatten/avlopp 4 000 kr och renhållning 2 766 kr. Årlig elförbrukning: 4 564 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 3.
Försäkring: Trygg Hansa.
Fastighetsskatt/-avgift 8 874 kr/år tillkommer.

Övrigt

Förbesiktning & dolda fel försäkring
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.
För mer info om försäkringsvillkoren se www.doldafel.se.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Tornfalksvägen 8,
30261 Halmstad

Klicka för större karta