Vallgatan 3A

Alla bilder
FilmBildspel

Kedjehus - Centrum

Unikt och karaktärsfullt boende mitt i city!

På adressen Vallgatan 3 A bor man historiskt sett väldigt länge! År 1954 uppförde ingenjör Allan Meijer detta gedigna och arkitektritade hus med ett flertal påkostade och unika detaljer som finns välbevarade här än idag. Välkommen till detta unika och karaktärsfulla boende mitt i hjärtat av city!

Vallgatan 3A

Typ:
Kedjehus
Boarea:
107  kvm
Biarea:
75 kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
134,9 kvm
Byggår:
1954
Driftkostnad:
32 946 kr/år
Pris:
4 500 000 kr, utgångspris

Visning

Lördag23/9

Föranmälan krävs, välkommen att kontakta ansvarig mäklare för tidsbokning!

Ansvarig mäklare

Katarina Renghammar

Assisterande

Charlotte Renghammar

Beskrivning

Gamla Vallgatan är en av Halmstads kanske mysigaste gator mitt i centrum, där den tidstypiska kullerstenen och de små husen har bevarats. Strosar du runt här så upptäcker du många charmiga, färgglada byggnader och klätterrosor som slingrar sig upp på väggarna längs den smala passagen. Här På adressen Vallgatan 3 A bor man historiskt sett väldigt länge! År 1954 uppförde ingenjör Allan Meijer detta gedigna och arkitektritade hus med ett flertal påkostade och unika detaljer som finns välbevarade här än idag. Huset har funnits i nuvarande familjs ägor sedan 1970 och först nu efter mer än 50 år är det dags för ägarbyte nummer tre. Huset har ett skyddat läge i början av gatan i kombination av ett fritt och soligt syd/väst-läge mot Karl XI:väg. Planlösningen är yteffektiv i sitt utförande i 1, 5 plan med delvis inredd källare och passar såväl den lilla familjen som paret som prioriterar ett central läge.

Välkommen in till detta historiska hem! Vi stiger in via husets huvudentré och möts här av ett praktiskt vindfång där en extra isolerad innerdörr skyddar för snålblåst och värmeförlust. I direkt anslutning till entrén finns även kapprummet där det finns gott och om plats för både ytterkläder och skor. Den möblerbara hallen öppnar nu upp sig och ögat fastar för ett flertal detaljer, så som den vackra murade spisen, det fiskbensmönstrade parkettgolvet som ligger under våra fötter samt den välbyggda trappan i massiv ek som leder upp till andra planet. Men vi stannar kvar här på entréplanet och går vidare till det hemtrevliga köket som renoverades under 2010 och har fönster mot både Vallgatan och den lummiga baksidan mot Karl XI:väg. Huset härliga umgängesytor finner vi vidare i det rymliga vardagsrummet som har direkt anslutning till den insynsskyddade innergården. Ett flertal fönster förser vardagsrummet generöst med ljusinsläpp under hela dagen, här finns även många unika inredningsdetaljer, så som den platsbyggda bokhyllan, vackra blyglasfönster samt djupa fönsterbänkar av grå marmor.

Ovanplanet bjuder på en möblerbar hall med takkupa och plats för hemmakontoret. Här finns även 3 st rum som med fördel kan disponeras som både sovrum, allrum alternativt gästrum. Det större sovrummet i söder har även utgång till en praktisk vädrings -balkong med utsikt över både takåsar, Halmstads slott och St Nicolais kyrktorn! Det helkaklade badrummet renoverades 2010 och är inrett i ljusgrå och vita toner.

Nere i källarplanet finns det värdefulla biytor i form av pannrum, matkällare, tvättavdelning och förrådsutrymme. Men här finns även fina umgängesytor i form av ett stort allrum med vackert naturstensgolv, vitmålade väggar samt separat ingång via innergården. Perfekt utrymme för ungdomarna i familjen, TV-rum eller för något hobbyintresse.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD ASCHEBERG 12.
Typ:
Kedjehus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 107 m², biarea 75 m². Boareauppgift enligt Mätning. 4 rum varav 2-3 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 135 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1,5 plan + källare. Byggnadsår: 1954. Fastigheten har en bevarande klass C enligt Kulturmiljö Halland. Tillmäts särskilt kulturhistoriskt värde Klassificering Klass C.
Uteplats:
Stenlagd och insynsskyddad innergård med generöst solinfall hela dagen.
Byggnadssätt:
 • Sand.
 • Betonghålsten.
 • Betong.
 • Betong.
 • Gjutna valv.
 • Puts.
 • Takpannor.
 • Plåt.
 • 2-glasfönster/3-glasfönster.
 • Fjärrvärme.
 • Självdrag.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Fjärrvärme.
Renoveringar:
ca 2005 Fönster-byte och renovering av takkupor på andra våning
ca 2010 Renovering av badrum andra våning
ca 2010 Renovering av kök
ca 2012 Installation av fjärrvärme
2022 Nytt puts-system på södra och västra fasaden
2023 Nytt yttertak med ny papp, läkt och plåtarbeten
2023 Invändiga puts- och målningsarbeten av väggar och innertak i vardagsrum samt delar av källarutrymme och ovanplan
2023 Nya fönster i vardagsrum.
TV- och internetanslutning:
Möjlighet till anslutning via Halmstads Stadsnät finns. Fastigheten är ej ansluten idag.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Del Av Kvarteret Ascheberg, Stadsplan (Beslutsdatum: 19571112). Ascheberg, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19521125). Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fornlämning (Registreringsdatum: 20061105).

Ekonomi

Pris:
4 500 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 3 661 000 kr varav byggnadsvärde 2 086 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 575 000 kr och småhusbyggnad 2 086 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
8 874 kr/år
Pantbrev:
Totalt 300 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 32 946 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 19 923 kr, försäkring 3 400 kr, hushållsel 6 816 kr och vatten/avlopp 2 807 kr. Årlig elförbrukning: 3 261 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 1.
Fastighetsskatt/-avgift 8 874 kr/år tillkommer.

Övrigt

Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokollet med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.

För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vallgatan 3A,
30242 Halmstad

Klicka för större karta