• Bild 1
 • Bild 2
 • Bild 3
 • Bild 4
 • Bild 5

Vilshärads Timotejväg 8

Alla bilder
FilmBildspel
Friliggande villa - Vilshärad
Välvårdat 1-plansboende med extra naturskönt läge i attraktiva Vilshärad

1-plansboende på ostört läge intill skog och strand. Flexibel planlösning som passar lika bra för familjelivet som för fritidsboendet. Huset är ytterst välvårdat både in- och utvändigt av samma ägare i över 50 år så här trivs man verkligen! Kom på visning och upplev den rofyllda känslan på plats!

Vilshärads Timotejväg 8

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
135  kvm
Biarea:
36 kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
983 kvm
Byggår:
1973
Driftkostnad:
38 737 kr/år
Pris:
4 450 000 kr, utgångspris

Visning

Onsdag22/5

Anmälan krävs, välkommen att boka visningstid

Ansvarig mäklare
Charlotte Renghammar
Assisterande
Katarina Renghammar

Beskrivning

Detta fina hus har byggts och vårdats av samma ägare i över 50 år och vi förstår verkligen att man inte överger denna pärla i första taget! Huset är ytterst välvårdat såväl in- som utvändigt. Planlösningen har genom åren förändrats för att passa familjens olika behov. De effektiva ytorna kan idag erbjuda upp till fyra sovrum, dubbla badrum, kök med matplats och ett stort härligt vardagsrum med öppen spis. Letar du efter ett naturskönt villaboende året runt eller ett välfungerande fritidsboende så är denna adress ett perfekt val. Det är nära till både skola, den fina privata förskolan "Måsen", kommunikationer, service, vilket förenklar vardagslivet mycket. Läget längst in på återvändsgatan är oerhört skyddat och ostört. Här har man verkligen naturen in på knuten, det vackra skogsområdet är perfekt för dagliga promenader och rekreation. På nära håll når man den härliga sandstranden eller de öppna strandängarna i naturreservatet.

Välkommen till Vilshärads Timotejväg 8, det finns två ingångar till huset. Dels en praktisk grovingång och dels en huvudingång som vi väljer här. Båda entréerna är skyddade av ett skärmtak och hörnan mot garaget bildar en fin uteplats, perfekt för vårens första strålar. Innanför huvudentrén finns plats för ytterkläder och skor. Direkt till vänster ligger ett av de två våtrummen, här med toalett, handfat och badkar. Tålig och praktisk våtmatta på både väggar och golv. Vägg i vägg med badrummet ligger ett av sovrummen, detta rum fungerar idag som gästrum för övernattande gäster. På motsatt sida av hallen finns tvättstugan som kombineras med groventré och diverse förvaring. Nu har vi nått fram till husets hjärta, kök och matplats. Det praktiska arbetsköket har gott om bänkytor i laminat och ljusa skåpluckor i ask. Vid matplatsen finns utgång till en mindre altan med trädäck. Intill ligger ett större rum som idag används som kontor och bibliotek, detta rum har tidigare fungerat som två separata sovrum. Nästa rum vi når är WC/Dusch som inretts med våtmatta i ljusa toner. Vägg i vägg ligger huset största sovrum där det finns gott om plats för dubbelsäng, Här finns också en klädkammare. Nu återstår det stora härliga vardagsrummet som byggdes till 1978. Här samlas man gärna vid den öppna spisen som 2017 kompletterades med en kassett.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD VILLSHÄRAD 2:282.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 135 m², biarea 36 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 4 rum varav 3-4 sovrum. Boarea enligt Lantmäteriet, biarea enligt ritning.
Tomt:
Tomtarea 983 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan. Byggnadsår: 1973.
Uteplats:
Överbyggd altan på baksidan, öppen altan på framsidan.
Byggnadssätt:
 • Krypgrund + platta på mark.
 • Trä.
 • Trä.
 • Träfasad.
 • Plåt.
 • Plåt.
 • 3-glasfönster isoler.
 • Direktverkande el + luft/luft-pump, öppen spis med kasett.
 • Självdrag.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Direktverkande el + luft/luft-pump, öppen spis med kasett.
Energideklaration:
Energiklass D. Specifik energiprestanda 65 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 121 kWh/m² år.
Renoveringsår:
1978.
Renoveringar:
1997 Oljefyllda element
2000 Nytt tak
2002 Ny garageport
2004 Ny varmvattenberedare
2005 Toalett- och duschrum omgjort
2005 Badrum omgjort
2006 Nya innerdörrar
2007 Montering tilluftsventiler i fyra rum
2009 Ny altandörr mot trädgården
2009 Nya fönster vardagsrum, 6st 3-glas
2011 Luft-luft-värmepump
2012 Fönsterbyte 10 st
2017 Kassett till eldstad
2019 Målning hus/garage, byte av dålig ytterpanel
2022 Nytt rör, ny stenkista till stuprör tillbyggnad
2024 Installation avfuktare i krypgrunden.
TV- och internetanslutning:
Bredband via Halmstad stadsnät.
Bilplats:
Garage + öppen bilplats.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Villshärads havsbad, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1970-07-31, Senast ändrad: 2021-10-06). Villshärad, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 1990-10-17, Senast ändrad: 2022-05-09). Gemensamhetsanläggning: HALMSTAD VILLSHÄRAD GA:3.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
4 450 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 4 133 000 kr varav byggnadsvärde 2 441 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 294 000 kr och småhusbyggnad 1 894 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2024.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 950 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 38 737 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 3 298 kr, elkostnad 28 534 kr, vatten/avlopp 2 589 kr, sotning 300 kr, renhållning 2 766 kr och vägavg 1 250 kr. Årlig elförbrukning: 10 976 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 2.
Försäkring: LF.
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Området

Vilshärad eller Villshärad, ja stavningen råder det oenighet om, Men alla som bor eller besöker området kan vara överens om att det är ett mycket trivsamt och naturskönt område ca 10 km nordväst från Halmstad city. Två naturreservat ligger just intill bostadsområdet, dels Vilshärads naturreservat i väster och i norr gränsar det mot Haverdals naturreservat. Med de betande strandängarna och strandskogen har man alltid tillgång till ett naturskönt och rofyllt frislutsliv. Lägg därtill den ca 4 km långa sandstranden som så klart är extra välbesökt under sommartid. Det finns flera campingplatser, minigolf, glasscafé, fotbollsgolf m.m. som bidrar till ett aktivt sommarliv. En lokal restaurang finns också, söker man variation finns Tylösand med stort restaurangutbud bara några km bort, dit tar du dig med cykel eller buss. Bussen tar dig även in till Halmstad city. Flera golfbanor av högkvalitet finns på lika nära avstånd.

Övrigt

FÖRBESIKTNING & DOLDA-FEL-FÖRSÄKRING
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Säljaren har för avsikt att teckna den s.k. säljarförsäkring.
För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen alternativt kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Säljaren friskriver sig från allt ansvar för eventuella fel eller brister som inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vilshärads Timotejväg 8
Vilshärads Timotejväg 8
Vilshärads Timotejväg 8
Vilshärads Timotejväg 8
Vilshärads Timotejväg 8,
30565 Villshärad
Klicka för större karta