• Bild 1
 • Bild 2
 • Bild 3
 • Bild 4
 • Bild 5

Wrangelsgatan 9

Alla bilder
FilmBildspel
Friliggande villa - Furet
Centralt villaboende med modern standard

Gedigen och välrenoverat 30-talshus med moderna funktioner och tilltalande interiör erbjuds på ett väldigt centralt läge. Perfekt för dig som vill bo i egen villa med närhet till alla bekvämligheter. Tomt och trädgård i lättskött format samt garage och biluppställningsplats är ytterligare plus.

Wrangelsgatan 9

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
131  kvm
Biarea:
61 kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
678 kvm
Byggår:
1936
Driftkostnad:
40 243 kr/år
Pris:
3 250 000 kr, utgångspris

Visning

Lördag15/6

Anmäl dig till visning genom att kontakta oss

Onsdag19/6

Anmäl dig till visning genom att kontakta oss

Ansvarig mäklare
Charlotte Renghammar
Assisterande
Katarina Renghammar

Beskrivning

Centralt 30-talshus där många och stora renoveringar nyligen genomförts. En gedigen byggnadsstomme har kompletterats med moderna funktioner och kvaliteter. Tex finns ett nytt tak med solceller och elbilsladdning sedan ett drygt år tillbaka. Under 2023 (ca) byggdes kök och matplats om i sin helhet, Ett toppmodernt kök med mycket skåpinredning och generösa bänkytor gör matlagningen till en fröjd. Fina bo- och biytor finns i två plan plus delvis inredd källare. Ytterligare potential finns i vinden som med fördel kan inredas. Samtliga våtrum och toaletter har modern och tilltalande stil. I källaren finns relaxavdelning med bastu, dusch och bad. Det privata läget gör att det nära till allt, så väl city som rekreationsstråk längs Nissan och på Galgberget. På den lugna baksidan hittar vi flertalet uteplats att välja mellan, beroende på väderlek och årstid.

Entrén till huset finns på husets östra gavel. Innanför dörren får vi direkt en överblick över vardagsrummet som ligger rakt fram samt köket på vår högra hand. Kök och matplats byggdes om i sin helhet ca 2023. Ett toppmodernt kök och en ljus och härlig matplats blir nu huset centralpunkt där man gärna hänger, både till vardag och fest. Vattenburen golvvärme höjer komforten ytterligare. Från matplatsen finns dörr ut till den stora altanen på baksidan. Köksinredningen går i moderna gråa toner med spegelluckor, bänkskivorna har en klassisk stil i svart-vit marmor look. Vi tar oss tillbaka till entrén och vidare in i vardagsrummet, i första delen av rummet finns en vit kakelugn med insats. I nästa del av rummet skapar ett burspråk extra rymdkänsla. Enhetligt parkettgolv. ljusa väggar i hela rummet. Här kommer husets historia från 30-talet fram när vi noterar de tidstypiska detaljerna med innertaket och de vackra skjutdörrarna som fungera som rumsavdelare till intilliggande rum. Detta rum fungerar utmärkt som sovrum. På entréplan finns även en mindre toalett.

Vi tar oss nu en trappa upp och noterar på höger hand en balkong som funkar utmärkt för vädring av sängkläder. Rakt fram finns trappa upp till vinden som är både rymlig och lätt att inreda om ytterligare boyta önskas. På ovanvåningen finns två stora sovrum, ett i varje gavel samt en yta i mitten som passar utmärkt som tex kontors- eller pysselhörna. Under trappan till vinden finns en toalett i helkaklat utförande i klassiskt grått och vitt. Det största sovrummet hittar vi i den västra gaveln, här finns gott om klädförvaring, både bakom de moderna skjutdörrarna och i den fristående garderoben, I detta rum finns även ett privat våtrum med dusch och handfat. Även här går kakel och klinker i mörkgrått och vitt.

I källaren finns badrum med bubbelbadkar i separat rum samt en stor relaxavdelning med bastu och dusch. Stora delar av källaren har praktiskt klinkergolv och målade väggar. Ny elcentral och installation av central för solcellerna finns här. En trappa ut till trädgården finns i den östra delen. Pannrum med en äldre oljepanna finns här. Planer på att förändra till en luft-vatten-pump har funnits. Värmeanläggningen kompletteras med en luft-luft-pump som är placerad vid ytterdörren på entréplan.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
HALMSTAD LINJALEN 9.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 131 m², biarea 61 m². Boareauppgift enligt Mätning. 4 rum varav 3 sovrum. Enligt taxering: boarea 85 kvm, biarea 50kvm. Enligt uppmätning vid besiktning och Energideklaration: boarea 131 kvm, biarea 61 kvm. Inredningsbar vind finns om ytterligare boyta önskas.
Tomt:
Tomtarea 678 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1,5 plan + källare. Byggnadsår: 1936.
Uteplats:
På baksidan finns flertalet uteplatser att välja mellan , överbyggd eller öppen beroende på väderlek och säsong.
Byggnadssätt:
 • Källare.
 • Trä.
 • Trä.
 • Plåt + trä.
 • Plåt med solceller.
 • Plåt.
 • 3-glasfönster isoler.
 • Vattenburet system med oljepanna & luft/luft-värmepump.
 • Självdrag.
 • Kommunalt
Uppvärmning och el:
Vattenburet system med oljepanna & luft/luft-värmepump. Ny elcentral med automatsäkringar + elbilsladdning.
Energideklaration:
Energiklass E. Specifik energiprestanda 157 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 81 kWh/m² år. Total elförbrukning 2023: 13.490 kWh. kWh som producerats av solceller har ej räknats med. Solceller installerades ca juli 2023, under juli - december 2023 har ca 918 kWh producerats.
Renoveringar:
Nuvarande ägare har ägt huset under en kort tid och har begränsad kunskap om utförda renoveringar.
Under de senaste åren har köket byggs om, nytt tak med solceller, elbilsladdning, ombyggnad ovanvåning med bla det större sovrummet med skjutdörrsgarderober och kaklad dusch.
TV- och internetanslutning:
Fastigheten är ansluten till Halmstad Stadsnät.
Bilplats:
Garage + öppen bilplats.
Övriga byggnader:
Förrådsbyggnad för tex trädgårdsredskap plus enklare växthus finns på baksidan.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Område vid folkparken, Stadsplan (Beslutsdatum: 1947-12-30, Senast ändrad: 2022-07-27). Linjalen, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1950-09-15).
Tillträdesdag:
Snabbt tillträde kan erjudas, eller enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
3 250 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 2 373 000 kr varav byggnadsvärde 1 284 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 089 000 kr och småhusbyggnad 1 284 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 525 kr/år
Pantbrev:
Totalt 1 785 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 40 243 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 3 500 kr, elkostnad 29 960 kr, vatten/avlopp 2 770 kr, sotning 500 kr och renhållning 3 513 kr. Årlig elförbrukning: 13 490 kWh/år.
Försäkring: LF.
Fastighetsskatt/-avgift 9 525 kr/år tillkommer.

Övrigt

FÖRBESIKTNING
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman, besiktningsprotokollet finns tillgängligt på visningen eller via mail i förväg. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

FRISKRIVNING
Ägaren kommer i samband med kontraktsskrivning tillämpa s.k. generell friskrivningsklausul och friskriva sig från allt ansvar för fel eller brister i fastigheten. Köparen uppmanas att undersöka fastigheten.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Wrangelsgatan 9
Wrangelsgatan 9
Wrangelsgatan 9
Wrangelsgatan 9
Planritning
Planritning
Planritning
Karta
Wrangelsgatan 9,
302 23 Halmstad
Klicka för större karta